Header Ads

Windows 11: Πώς να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft

 Ίσως μπορέσετε να αποκτήσετε τα Windows 11 ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί από τη Microsoft. Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανέφερε ότι οι χρήστες αναβαθμίζουν στα Windows 11 με διπλάσιο ρυθμό από ό,τι για στα Windows 10. 

Η Microsoft παρουσίασε το νέο της λειτουργικό σύστημα  στις 5 Οκτωβρίου . Όλοι όσοι  χρησιμοποιούν Windows 10  μπορούν να  αναβαθμίσουν δωρεάν  εάν διαθέτουν συμβατό υπολογιστή, υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να τσεκαρουμε πρώτα.


Ώρα για update

 Η Microsoft κυκλοφορεί το λειτουργικό σύστημα σε φάσεις, επομένως το σύστημά σας ενδέχεται να μην σας ζητήσει να κάνετε αναβάθμιση ακόμα, στην πραγματικότητα, μπορεί να μην το βρείτε ακόμα κι αν πείτε στον υπολογιστή σας να ελέγξει για ενημερώσεις. Τον περασμένο Αύγουστο, η Microsoft εκτίμησε ότι "σε όλες τις επιλέξιμες συσκευές θα προσφερθεί η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 11 έως τα μέσα του 2022", αλλά τώρα η Microsoft είπε ότι τα Windows 11 "αρχίζουν να εισέρχονται στην τελική φάση της διαθεσιμότητάς τους", γεγονός που βάζει την εταιρεία ενόψει του αρχικού του σχεδίου για τα μέσα του 2022.

 Εάν δεν βιάζεστε, η ενημέρωση των Windows 11 θα είναι έτοιμη στη συσκευή σας κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες. Όταν το νέο λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο σε εσάς, η διαδικασία αναβάθμισης θα μοιάζει με μια κανονική ενημέρωση των Windows 10, εφόσον η συσκευή σας είναι συμβατή και πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις . (Και ακόμα κι αν δεν το κάνει, η Microsoft θα προσφέρει μια λύση , αλλά σε αυτήν την περίπτωση η εγκατάσταση των Windows 11 δεν θα υποστηρίζεται από την εταιρεία.)

Τα Windows 11 διαθέτουν μια βελτιωμένη νέα σχεδίαση, με παστέλ χρώματα, στρογγυλεμένες γωνίες

Πως το κάνω

Για να δείτε εάν ο τρέχων υπολογιστής σας με Windows 10 είναι κατάλληλος για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 11, μπορείτε να το ελέγξετε με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. 

Ορισμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη των Windows 11 με τον ίδιο τρόπο που θα λάβατε οποιαδήποτε νέα έκδοση των Windows. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update και κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις . Εάν είναι διαθέσιμη, θα δείτε την ενημέρωση Windows 11 . Κάντε κλικ στην επιλογή λήψη και εγκατάσταση

Και πάλι, σημειώστε ότι η κυκλοφορία των Windows 11 θα είναι αργή, μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να είναι διαθέσιμη στον υπολογιστή σας. Οι νέοι υπολογιστές θα λάβουν πρώτα την αναβάθμιση και όλες οι συμβατές συσκευές αναμένεται να την λάβουν μέχρι τα μέσα του 2022, ανάλογα με την ηλικία και το υλικό της συσκευής. 

Εάν η αναβάθμιση δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε εσάς, αλλά θέλετε να την αναβαθμίσετε τώρα, έχετε μερικές επιλογές. Η καλύτερη και απλούστερη επιλογή θα είναι να κατεβάσετε το Windows 11 Installation Assistant . Επιλέξτε Εκτέλεση μετά τη λήψη για να βεβαιωθείτε ότι το υλικό σας είναι συμβατό. Στη συνέχεια , Αποδοχή και Εγκατάσταση για να συμφωνήσετε με τους όρους άδειας χρήσης και να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος, θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να επανεκκινηθεί αρκετές φορές κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εγκατάστασης, επομένως μην ανησυχείτε. Απλώς κρατήστε τον υπολογιστή σας ανοιχτό μέχρι να τελειώσουν όλα.



Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows 11 Installation Assistant, έχετε μερικές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά σας προειδοποιούμε ότι αυτές είναι πιο περίπλοκες. Σας συμβουλεύουμε σοβαρά να σκεφτείτε να περιμένετε να έρθει η ενημέρωση στη συσκευή σας. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να συνεχίσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα εγκατάστασης των Windows 11 ή ένα αρχείο ISO. Η σελίδα λήψης Windows 11 της Microsoft περιλαμβάνει αυτά τα βήματα με περισσότερες λεπτομέρειες.


Τι υπάρχει στα Windows 11

Τα Windows 11 διαθέτουν μια βελτιωμένη νέα σχεδίαση, με παστέλ χρώματα, στρογγυλεμένες γωνίες, νέο ήχο εκκίνησης και συνολικά μια εμφάνιση που μοιάζει με Mac. Το μενού Έναρξη των Windows έχει μετακινηθεί από το κάτω αριστερό μέρος της οθόνης στη μέση, με τα εικονίδια εφαρμογών να είναι τοποθετημένα στο κέντρο δίπλα του. Θα βρείτε πολλά νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας , όπως γραφικά στοιχεία που μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες με μια ματιά και ευκολότερη δημιουργία εικονικής επιφάνειας εργασίας. Και οι εφαρμογές Android θα ενσωματωθούν στα Windows και θα μπορούν να εγκατασταθούν από το Microsoft Store ,αν και αυτή η δυνατότητα δεν θα είναι διαθέσιμη αμέσως .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.