Header Ads

Windowed, Fullscreen, and Borderless Modes: Τι να επιλέξω;






Windowed, Fullscreen, and Borderless Modes

Κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε υπολογιστή, μπορείτε γενικά να επιλέξετε μεταξύ λειτουργιών προβολής σε κατάσταση παραθύρου και προβολής πλήρους οθόνης. Ορισμένα παιχνίδια προσφέρουν μια τρίτη επιλογή windowed χωρίς περιθώρια.. Τι σημαίνουν αυτές οι τρεις διαφορετικές επιλογές και ποια είναι η καλύτερη; Ας το ανακαλύψουμε.

 Fullscreen

Η λειτουργία πλήρους οθόνης είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: η οθόνη του παιχνιδιού καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη σας. Πίσω από τις σκηνές, μια εφαρμογή πλήρους οθόνης έχει πλήρη έλεγχο της εξόδου της οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό που δείχνει έχει την υψηλότερη προτεραιότητα.

Γενικά, σε λειτουργία πλήρους οθόνης παίζετε ένα παιχνίδι με την ανάλυση της επιφάνειας εργασίας σας. Αν έχετε οθόνη 1920 × 1080 (1080p), όταν ανοίγετε ένα παιχνίδι σε πλήρη προβολή, παίζει με ανάλυση 1080p.

Αν έχετε πολλές οθόνες, δεν θα μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ τους σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Ο δρομέας του ποντικιού σας παραμένει κλειδωμένος στην οθόνη που δείχνει το παιχνίδι. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Alt + Tab για να ξεφύγετε από ένα παιχνίδι.


Πλεονεκτήματα: 

Ο υπολογιστής αφιερώνει τους περισσότερους πόρους στο παιχνίδι, ενδεχομένως υψηλότερο ρυθμό καρέ από άλλες επιλογές, δεν μπορεί κατά λάθος να πάει το ποντίκι σε άλλη οθόνη.

Μειονεκτήματα: 

Το ποντίκι είναι κλειδωμένο σε μία οθόνη.





Windowed

Η κατάσταση παραθύρου είναι επίσης αρκετά αυτονόητη: το παιχνίδι τρέχει σε ένα παράθυρο αντί να αναπαράγει ολόκληρη την οθόνη. Αυτό σας επιτρέπει να το αλλάξετε το μέγεθος για να τρέξετε σε μικρότερο κουτί. Επειδή το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί ολόκληρη την οθόνη, ο υπολογιστής σας συνεχίζει να εκτελεί κανονικά άλλες διαδικασίες στο παρασκήνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ίσως θέλετε το παιχνίδι σας να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερη οθόνη. Έτσι, αν δεν είστε πολλαπλές εργασίες κατά την αναπαραγωγή ή θέλετε μόνο το παιχνίδι σας να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι της οθόνης, μία από τις άλλες δύο επιλογές είναι προτιμότερη.



Πλεονεκτήματα: 



Σας επιτρέπει να τρέχετε το παιχνίδι σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε, εύκολο να μεταβείτε σε άλλα παράθυρα.



Μειονεκτήματα:



 Μεγαλύτερη πιθανότητα καθυστέρησης εισόδου, το παιχνίδι μοιάζει χειρότερο σε μικρότερα μεγέθη, μειώνεται o ρυθμός καρέ. (fps)



Borderless Mode

Αυτή η λειτουργία είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ των άλλων δύο. Η λειτουργία παραθύρου χωρίς περιγράμματα μοιάζει με λειτουργία πλήρους οθόνης, αλλά είναι πραγματικά παράθυρο λειτουργίας που εκτελείται σε μέγεθος πλήρους οθόνης χωρίς άκρες. Συνδυάζει το πλεονέκτημα της κατοχής του παιχνιδιού σας σε όλη την οθόνη με την ευκολία να είναι σε θέση να ποντίκι σε μια άλλη οθόνη αμέσως.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι παράθυρο λειτουργία, τα Windows εξακολουθεί να εκτελεί άλλες διαδικασίες στο παρασκήνιο.


Πλεονεκτήματα:


 Σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την προβολή πλήρους οθόνης ενώ αλλάζετε εύκολα τις οθόνες.



Μειονεκτήματα: 


Οι διαδικασίες στο παρασκήνιο μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις εισόδου και πτώση ρυθμού καρέ







  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πλήρους οθόνης αν θέλετε να αφιερώσετε όλη την ισχύ του υπολογιστή σας για να τρέξετε το παιχνίδι και δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε γρήγορα από το παιχνίδι.



  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία παραθύρων χωρίς περιθώρια εάν ο υπολογιστής σας είναι αρκετά ισχυρός για να αντισταθμίσει τις διαδικασίες φόντου και πολλαπλούς στόχους σε άλλες οθόνες κατά την αναπαραγωγή.



  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία παράθυρου μόνο αν θέλετε να παίξετε σε λιγότερο από το μέγεθος πλήρους οθόνης για κάποιο λόγο.



Δεν έχει σημασία τι χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να κλείσετε άλλες εφαρμογές προτού αρχίσετε να παίζετε ένα παιχνίδι και να τροποποιήσετε τον υπολογιστή σας για μια καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.