Header Ads

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro [REVIEW]



 

Στα χέρια μας επιτέλους η δημοφιλέστερη ρομποτική σκούπα της Xiaomi και είμαστε ακόμη μια φορά έτοιμοι να την ''περάσουμε'' από δικαστήριο. Το μοντέλο που επιλέξαμε είναι το λευκό. Ξεκινάμε.




Χαρακτηριστικά

 Όπως βλέπουμε το νέο μοντέλο έχει σημαντικές διαφορές από τον προκάτοχο του. Διαθέτει ισχύ αναρρόφησης 3000 Pa (43% περισσότερη από την προηγούμενη γενιά), ισχυρή μπαταρία 5200 mAh*, αυξημένη χωρητικότητα συλλέκτη σκόνης, καλύτερο υγρό καθάρισμα (σφουγγάρισμα) και ανώτερο σύστημα χαρτογράφησης.

*Μέθοδος δοκιμής διάρκειας ζωής μπαταρίας: ξεκινήστε τη λειτουργία με πλήρως γεμάτο δοχείο νερού και καταγράψτε το χρόνο που η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ επιστρέφει για φόρτιση. Σε αθόρυβη λειτουργία, χρόνος καθαρισμού: 278 λεπτά, περιοχή καθαρισμού: 196㎡; Σε τυπική λειτουργία, χρόνος καθαρισμού: 213 λεπτά, περιοχή καθαρισμού: 159㎡; Σε λειτουργία μέσης ισχύος, χρόνος καθαρισμού: 165 λεπτά, περιοχή καθαρισμού: 129㎡; Σε λειτουργία υψηλής ισχύος, χρόνος καθαρισμού: 126 λεπτά, περιοχή καθαρισμού: 93㎡; Δεδομένα δοκιμής από το 3irobotix Lab, τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.
Κατασκευαστής:
Xiaomi
Χωρητικότητα Κάδου:
450 ml
Διάρκεια Φόρτισης min:
240 min
Διάρκεια Μπαταρίας (Αυτονομία) min:
180 min
Θόρυβος:
65 dB
Απορρόφηση:
3000 Pa
Χρώμα:
Λευκό
Δυνατότητες & Λειτουργίες
Πλοήγηση:
με Αισθητήρες & Χαρτογράφηση
Σφουγγάρισμα:
Ναι
Αυτόματη Φόρτιση:
Ναι
Smart:
Ναι
Διαστάσεις
Ύψος:
9.65 cm
Πλάτος:
35 cm
Βάθος:
35.3 cm
Συνδεσιμότητα:
Wi-Fi


Βρείτε εδώ σε FLASH SALE οικονομικά ανταλλακτικά για την Μοp pro 2 και Mop pro 2 +


 Η Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro έχει μέγιστη ισχύ αναρρόφησης 3000 Pascals. Είναι περισσότερο από αρκετή για τον καθαρισμό όλων των ειδών των επιφανειών. Η μπαταρία 5200 mAh της Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro είναι καλή για περισσότερες από τρεις ώρες καθαρισμού σε τυπικές ρυθμίσεις, που ισοδυναμεί περίπου σε 150-200 m2.  

 Το σύστημα φιλτραρίσματος της βασίζεται σε φίλτρο HEPA. Tέλος το ρομπότ χρησιμοποιεί έναν ενημερωμένο αισθητήρα απόστασης λέιζερ (LDS), ο οποίος περιστρέφεται 360° και διαθέτει 6 αισθητήρες εγκατεστημένους στο κάτω μέρος για να την προστατεύουν από πτώση από ύψος, ενώ έχει συνολικά 19 ομάδες αισθητήρων.


Η Xiaomi συνιστά να αφήνετε τουλάχιστον 0,5 μ σε κάθε πλευρά του σταθμού φόρτισης


Κατασκευή

 Το εξωτερικό του κέλυφος (και το μεγαλύτερο μέρος του σασί του) είναι κατασκευασμένο από ABS (ο ίδιος τύπος πλαστικού που χρησιμοποιείται για τα τουβλάκια Lego). Οι διαστάσεις της ηλεκτρικής σκούπας είναι 13,8 ίντσες (350 mm) σε διάμετρο και 3,81 ίντσες (97 mm) σε ύψος στο υψηλότερο σημείο της. 

 Στο επάνω μέρος της Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro , υπάρχουν δύο κουμπιά. Το ένα χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ρομπότ, ενώ το άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στείλει το ρομπότ στον σταθμό φόρτισής του. Πατώντας και τα δύο κουμπιά για περισσότερα από 7 δευτερόλεπτα επαναφέρονται οι ρυθμίσεις δικτύου.


Τα φυσικά κουμπιά της Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro


 Στα πλάγια, μπορούμε να βρούμε εδώ περισσότερους αισθητήρες εγγύτητας και σύγκρουσης, καθώς και τις μεταλλικές επαφές που συνδέονται με το σταθμό φόρτισης. Γυρίζοντας το μικρό ρομπότ στην κοιλιά προς τα πάνω αποκαλύπτονται οι αισθητήρες γκρεμού, η αφαιρούμενη κύρια και πλευρική βούρτσα, οι ελαστικοί τροχοί και οι επαφές για την τοποθέτηση του εξαρτήματος σφουγγαρίστρας.

 Τέλος στο επάνω μέρος της συσκευής, μπορείτε να βρείτε τον θόλο LIDAR (ή όπως τον αποκαλεί η Xiaomi, τον αισθητήρα LDS), καθώς και το καπάκι που διευκολύνει την πρόσβαση στον κάδο σκόνης.



Ας καθαρίσουμε

Αφού αποσυσκευάσετε τη σκούπα και την τοποθετήσετε στο πάτωμα, θα πρέπει να αποφασίσετε πού θα τοποθετήσετε το σταθμό φόρτισης. Δεδομένου ότι είναι σχετικά μικρός και δεν διαθέτει κανένα σύστημα για να τον στερεώσετε στη θέση του, θα πρέπει να τοποθετήσετε το σταθμό σε έναν τοίχο ή έπιπλο, για να αποτρέψετε την ώθησή του από την ηλεκτρική σκούπα. Η Xiaomi συνιστά να αφήνετε τουλάχιστον 0,5 μ σε κάθε πλευρά του σταθμού φόρτισης και 1 μ από την μπροστινή πλευρά. Σιγουρευτείτε ότι θα την βάλετε κάπου, οπου δεν θα την πατήσετε με τα πόδια σας !

Το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή που ελέγχει την Mi Robot Vacuum-Mop 2 . Η εφαρμογή ονομάζεται Mi Home ( Xiaomi Home σε ορισμένες αγορές) και λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου για πολλές από τις έξυπνες συσκευές της Xiaomi. Αφού την εγκαταστήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή και προσθέστε τη συσκευή πατώντας το σύμβολο συν στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.


 
 Η Mi Robot Vacuum-Mop 2 συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιώντας την συχνότητα 2,4 GHz 802.11 b/g/n, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει και τις δύο ζώνες 2,4 και 5 GHz στο ρούτερ σας. Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε είναι η δημιουργία χάρτη. Η σκούπα ξεκινά την εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση του διαμερίσματός σας. Αφού τελειώσει, επιστρέφει στο σταθμό φόρτισης. 

 Στη συνέχεια, ο χάρτης εμφανίζεται στην εφαρμογή και μπορεί να επεξεργαστεί ή να χωριστεί σε δωμάτια. Μπορείτε ονομάσετε τα δωμάτια όπως επιθυμείτε ή ακόμη να τα χωρίσετε σε περισσότερα. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, υποστηρίζει Alexa και Google Assistant.




 Αφού λοιπόν πατήσετε start, η μαγεία ξεκινάει. Μην στέκεστε μπροστά της γιατί θα σας αντιληφθεί σαν εμπόδιο. Μπορείτε να ρυθμίσετε περιοχές χωρίς σφουγγάρισμα, να επιλέξετε από σκούπισμα μόνο σε σφουγγάρισμα ή και τα δύο μαζί και να πειραματιστείτε με δεκάδες άλλες ρυθμίσεις όπως την δύναμη αναρρόφησης.

 Η δεξαμενή νερού (250 ml) προσαρτάται από το κάτω μέρος του περιβλήματος. Η σφουγγαρίστρα μπορεί να αποσπαστεί από τη δεξαμενή και να καθαριστεί ξεχωριστά (συγκρατείται στη θέση της με velcro). Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία κραδασμών ήχου υψηλής συχνότητας – η συχνότητα κραδασμών κατά τον υγρό καθαρισμό είναι 10.000 δονήσεις ανά λεπτό, κατά τον υγρό καθαρισμό η ηλεκτρική σκούπα σκουπίζει την επιφάνεια έχοντας 2 επιλογές όπου στην δεύτερη σφουγγαρίζει σε μια διαδρομή σε σχήμα Υ που προσομοιώνει τον χειροκίνητο καθαρισμό.

 Ο θόρυβος είναι μέτριος, στην αθόρυβη λειτουργία, περίπου στα 45 dB ενώ σε Medium και Turbo, ο θόρυβος δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα 56 dB.



Αν και σαφώς ανώτερο απο το σύστημα με κάμερες, κάπου εδώ είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα.


Πλοήγηση

 Όπως είπαμε και ποιο πάνω η σκούπα διαθέτει σύστημα πλοήγησης με λέιζερ LDS επόμενης γενιάς επιτρέπει τη γρήγορη και ακριβή χαρτογράφηση ολόκληρου του σπιτιού.
Το σύστημα πλοήγησης με λέιζερ LDS σαρώνει αποτελεσματικά και χαρτογραφεί γρήγορα το περίπλοκο περιβάλλον ολόκληρου του σπιτιού, για να σχεδιάσει γρήγορα τη διαδρομή καθαρισμού του ρομπότ. Ακόμη και το σκοτάδι της νύχτας δεν θα σταματήσει, το σύστημα μπορεί να πλοηγηθεί με ακρίβεια ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

 Αν και σαφώς ανώτερο απο το σύστημα με κάμερες, κάπου εδώ είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα. Όπως όλες οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, ο εχθρός της είναι τα καλώδια, τα κρόσσια από τα χαλιά και οι μακριές κουρτίνες και αν δεν είστε προσεκτικοί η Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro μπορεί να κολλήσει. Και κόλλησε και στα 4. Η σκούπα σταμάτησε και μας προειδοποίησε με φωνητική ειδοποίηση αλλά και με μήνυμα στο κινητό ότι χρειάζεται την βοήθεια μας. Μόλις αφαιρέσαμε τα εμπόδια, πατήσαμε το start και συνέχισε απρόσκοπτα. Μπορείτε φυσικά να ορισετε την σκούπα να μην πηγαίνει σε αυτά τα σημεία.

 Ένα άλλο ενοχλητικό στοιχείο αλλά αναπόφευκτο σε όλες τις ρομποτικές σκούπες είναι ότι κάθε εβδομάδα περίπου, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχετε την κύρια βούρτσα για τρίχες και άλλα υπολείμματα. Ειδικά τις τρίχες που μπλέκονται στην βούρτσα αλλά και στα ρουλεμάν ή στις ρόδες. Το παρεχόμενο εργαλείο καθαρισμού (βουρτσάκι - κόφτης ) βοηθά πραγματικά στην αφαίρεση των μακριών τριχών από τη βούρτσα, αλλά παρόλα αυτά είναι μια κουραστική διαδικασία.



Ανταλλακτικά

 Η εφαρμογή Mi Home παρακολουθεί επίσης τα αναλώσιμα, ώστε να γνωρίζετε πότε να τα αντικαταστήσετε. Ωστόσο, οι τιμές πρέπει να χρησιμεύουν μόνο ως κατευθυντήριες γραμμές. Βουρτσάκια, φίλτρα, ρόδες και κάθε λογης ανταλλακτικά μπορείτε να τα προμηθεύεστε από την αντιπροσωπεία ή το ίντερνετ.

Βρείτε εδώ σε FLASH SALE οικονομικά ανταλλακτικά για την Μοp pro 2 και Mop pro 2 +

Με Priority Direct Mail από Banggood





Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro vs Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro +

 Μπερδευτήκατε; Εδώ είμαστε. Το μοντέλο που έχει το συν (+ ή plus) στο τέλος έχει αρκετές διαφορές με το μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας. Δεν έχει την δυνατότητα χαρτογράφησης με το σύστημα LIDAR αντί αυτού είναι εξοπλισμένη με σύστημα Vslam (κάμερες). Τόσο το Lidar όσο και το vSLAM είναι τρόποι με τους οποίους η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να χαρτογραφήσει το σπίτι σας. Το Lidar χρησιμοποιεί λέιζερ που τείνει να είναι πιο ακριβή, αν και είναι πιο ακριβό. Από την άλλη πλευρά, το vSLAM είναι πιο προσιτό, αλλά δυσκολεύεται σε πιο σκοτεινές περιοχές του σπιτιού σας και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη δημιουργία του αρχικού χάρτη.

 Υπάρχει διαμάχη στο ίντερνετ ποιο σύστημα είναι καλύτερο οπότε θα σας αναφέρουμε εν συντομία την δική μας άποψη. Οι κάμερες έχουν 2 αρνητικά. Πρώτον δεν χαρτογραφούν στο σκοτάδι και δυσκολεύονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεύτερον υπάρχει το θέμα της παραβίασης της ιδιωτικοτητας με τις κάμερες . Αυτοί οι δύο λόγοι είναι αρκετοί και τείνουμε προς το Lidar.

 Από την άλλη μεριά το Lidar δεν είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ανακλαστικά αντικείμενα, μπορεί μερικές φορές να μπερδευτεί από καθρέφτες ή άλλες γυαλιστερές επιφάνειες. Μπορεί επίσης να μπερδευτεί με υλικά, όπως κουρτίνες ή σεντόνια, τα οποία μπορεί να τα αναγνωρίσει ως συμπαγή αντικείμενα, αν και οι νεότερες συσκευές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές σε αυτό.

 Τέλος υπάρχουν διαφορές στον τρόπο σφουγγαρίσματος ( το plus μοντέλο δεν έχει δόνηση) και άλλες μικρές διαφορές.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για τις Lidar vs Vslam συσκευές


Προσοχή! Το plus + μοντέλο δεν το εισάγει επίσημα η ελληνική αντιπροσωπεία με ότι αυτό συνεπάγετε

 

Η γνώμη μας

 Στο εμπόριο κυκλοφορούνε δεκάδες μοντέλα και πραγματικά το να επιλέξετε μια σκούπα που σας ταιριάζει ,σας προκαλεί πονοκέφαλο. Η διαφορά της MOP pro 2 με την προηγούμενη γενιά , την στιγμή που αρθρογραφούμε εχει περίπου 100€. Πιστεύουμε πως αξίζουν οι βελτιώσεις της εταιρείας στο μοντέλο και στην mid-range τιμή που μας την δίνει, είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε.


Βαθμολογία

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro
Κριτική: Greek Experts
Βαθμός: 9/10

Γράψτε στα σχόλια την δική σας κριτική για το προϊόν και βαθμολογήστε το.




15 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ναι κανονικά. Μάλιστα με το που κατεβάσαμε την εφαρμογή μας έβγαλε ενημέρωση

      Διαγραφή
  2. αφηνει ροδιές καμια φορά . Πως να το διορθωσω αυτο ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να καθαριζεις τις ροδες και να μην βαζεις Y pattern. Εκει ειναι που κανει ροδιες οταν παει μπρος-πισω

      Διαγραφή
  3. Για την mop 2 pro, κάνει για χαλιά κ για κατοικίδια (Λαμπραντόρ)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω απάντηση και αμησυχω

      Διαγραφή
    2. ναι εχουμε πει.Κανει για σκυλιά και για χαλιά χωρις μεγάλα κρόσσια!

      Διαγραφή
  4. Με τα καλώδια και τα πολύπριζα στο πάτωμα έχει πρόβλημα? Θα πρέπει να τα μαζεύουμε ή να μπαίνουν σε δίπλα στον τοίχο αρκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν το καλωδιο ειναι λεπτο θα το μαζεψει. Οποτε η πρεπει να ειναι τεντωμενο ή κατω απο χαλί ή το σωστοτερο μεσα σε ενα καναλι.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να την πάρω αλλά έχω ένα σκυλάκι 5 κιλά υπάρχει περίπτωση τραυματισμού του; Ή κάποιο πρόβλημα;
    Κάποια συμβουληηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thanks: Visit Western Overseas Nearest Branch: Chandigarh, Delhi, Indore, Amritsar, Bathinda, Patiala, Ambala, Kurukshetra, Karnal, Rohtak, Sonipat. Online Classes Also Available.
    ielts institute in chandigarh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The immiaccount, short for "Immigration Account," is an online system provided by the Australian Department of Home Affairs for individuals to manage their visa and immigration-related affairs when applying for Australian visas or citizenship. It allows users to access a range of online services and features related to immigration matters. immiaccount

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. In order to setup rockspace wifi range extender you need to make sure it must be connected to the power first. Then on any of your phone or tablet you need to type re.rockspace.local or type 192.168.0.254. It will take you directly to its setup page. There you simply need to select the wifi network that you want to extend and type its password for confirmation. If you need any help you can get in touch with rockspace. Re Rockspace Local

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.