Header Ads

Πως να μπλοκάρεις έναν ενοχλητικό αριθμό στο κινητό σου

Δεν υπάρχει τίποτα ποιο ενοχλητικό από το να κουδουνίζει το κινητό σου μεσημεριάτικα, ειδικά αν ο καλών είναι μια εταιρεία που σε θυμήθηκε ξαφνικά (και όχι για να σου πει χρόνια πολλά). Τράπεζες, διαφημιστικές και πρώην θα βρουν την θέση που τους αξίζει..

Μπλοκ για μια καλύτερη ζωή!

 Πάμε απευθείας να δούμε διαφορετικούς τρόπους σε iOS, Windows και Android.


iOS

 Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκλείσετε τους αριθμούς στο iOS της Apple. Σημειώστε ότι όταν εμποδίζετε κάποιον να στέλνει sms, να κάνει μια φωνητική κλήση ή να επιλέγει το FaceTime, αυτό το άτομο θα απαγορευτεί αυτόματα και από τα τρία κανάλια επικοινωνίας.

 Για έναν αριθμό που μόλις σας κάλεσε, επισκεφθείτε την εφαρμογή "Τηλέφωνο" και επιλέξτε τις πρόσφατες κλήσεις. Στη συνέχεια, εντοπίστε τον αριθμό και περιηγηθείτε στον κύκλο δίπλα του. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί μια οθόνη με πληροφορίες σχετικά με την κλήση και θα πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω πριν επιλέξετε την επιλογή 'Αποκλεισμός'.

Όταν αποκλείεται μια υπάρχουσα επαφή, πρέπει να περιηγηθείτε στις Ρυθμίσεις> Τηλέφωνο> Αποκλεισμός κλήσεων και αναγνώριση> Αποκλεισμός επαφών. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με τις επαφές σας, επιτρέποντάς σας να αποκλείσετε έναν ή και πολλούς αριθμούς. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Ρυθμίσεις> Μηνύματα> Αποκλεισμένοι> Προσθήκη νέου.

Android

 Για τα android κινητά, έχουμε πολλούς τρόπους αλλά αυτό εξαρτάται από την έκδοση που έχετε.

 Για το Marshmallow ή παραπάνω, ανοίξτε το Dialer και μεταβείτε στη λίστα πρόσφατων κλήσεων. Στη συνέχεια, εντοπίστε τον ενοχλητικό αριθμό και επιλέξτε 'Block / Report Spam'.

 Όταν χρησιμοποιείτε Lollipop ή παρακάτω, μεταβείτε στην εφαρμογή Τηλέφωνο και επιλέξτε Ρυθμίσεις κλήσεων> Απόρριψη κλήσης> Αυτόματη απόρριψη λίστας. Έπειτα, πρέπει να πληκτρολογήσετε με μη αυτόματο τρόπο τον αριθμό και να το αναζητήσετε (σημειώστε εάν είναι άγνωστο σε εσάς) και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε.

Windows Phone

 Απλώς κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις και περιηγηθείτε στην επιλογή Κλήση> Φίλτρο SMS, πριν αποδεχτείτε τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου, αλλάζοντας την επιλογή Blocks Calls (Κλείδωμα Κλήσεων) στην επιλογή On.

 Στη συνέχεια, μεταβείτε στην εφαρμογή Τηλέφωνο, κρατήστε πατημένο τον αριθμό που θέλετε να μπλοκάρει και επιλέξτε για επιβεβαίωση. Αυτό θα αποτρέψει όλες τις μορφές επικοινωνίας με τον επιλεγμένο αριθμό, βοηθώντας σας τον μπλοκάρεται.

Οι καλύτερες εφαρμογές για τον αποκλεισμό αριθμών

Φυσικά μπορείτε να εγκαταστήσετε και ένα app που θα κάνει την βρώμικη δουλειά. Με τις εφαρμογές έχετε περισσότερες επιλογές, black lists, white lists, επιλογές απόρριψης κλήσεις κτλ.

 Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές:

The Safest Call Blocker (Android)
 Είναι γρήγορη και εύκολη στη χρήση, ενώ σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις για τον αποκλεισμό κλήσεων και τη διαχείριση επαφών σε πραγματικό χρόνο.

Mr. Number (Android)
 Έχει ένα εργαλείο που αποκλείει αυτόματα τα μηνύματα spam, χωρίς όμως να χρειάζεται να μπλοκάρεται συγκεκριμένους αριθμούς. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και να σας βοηθήσει να μπλοκάρετε τους αριθμούς πιο απλά.

Calls Blacklist (Android)
 Mε γρήγορη δυνατότητα αποκλεισμού κλήσεων και  επιλογή ψηφίων ώστε να μπλοκάρεται όλους τους σχετικούς αριθμούς που ξεκινούν από αυτά.

Call Blocker (Android)
 Από τις καλύτερες εφαρμογές και προσωπική μας προτίμηση πολλά χρόνια τώρα με πολλές επιλογές και σταθερότητα.

Sync. ME (iOS)
 Περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες για τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων κλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης άγνωστων αριθμών. Σας ειδοποιεί για περιπτώσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) και προσθέτει φωτογραφίες καλούντων στις κοινωνικές επαφές σας στο Twitter, Facebook και Google +.

The Hiya App (iOS)
 Διαθέσιμο στους χρήστες iOS 10, η Hiya είναι η πιο προηγμένη μηχανή προστασίας από ανεπιθύμητους αριθμούς στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Αναγνωρίζει τους πιθανούς απατεώνες που αναζητούν τα προσωπικά σας δεδομένα. και παρέχει μια εξατομικευμένη λίστα μπλοκ, η οποία σας βοηθά να διαχειρίζεστε τις επαφές σας πιο απλά.

 Όποια και να είναι η επιλογή σας πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να ετοιμάσετε την δική σας block-list. Θα σας γλυτώσει χρόνο αργότερα και θα ηρεμήσει τα νεύρα σας ειδικά όταν κοιμάστε..

4 σχόλια:

Από το Blogger.