Header Ads

Θέλετε ένα πιο γρήγορο iPhone; Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη στα προγράμματα περιήγησης

 Θα σας δείξουμε πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του iPhone σας για να διατηρήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε φόρμα.

Εάν αισθάνεστε οτι κάτι δεν πάει καλά με το iPhone σας τότε μια γεμάτη κρυφή μνήμη μπορεί να σας το επιβραδύνει. Η αργή μετακίνηση από εφαρμογή σε εφαρμογή και η δυσκολία με τις νέες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης είναι ενδεικτικές ενδείξεις ότι πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να το κάνετε με μερικά γρήγορα βήματα και το κόλπο μπορεί να σας γλιτώσει από το να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για καινούριο iPhone . Μπορείτε επίσης να  διαχειριστείτε καλύτερα τον αποθηκευτικό χώρο του iPhone σας  για να το βοηθήσετε να επανέλθει σε ταχύτητα οπως οταν το αγοράσατε πρώτη φορά.

 

Τι είναι η μνήμη cache

Συνήθως, η επίσκεψη σε έναν ιστότοπο απαιτεί από το τηλέφωνό σας λήψη πληροφοριών όπως φωτογραφίες, banner και άλλα δεδομένα. Για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο θα αποθηκεύουν ορισμένα από αυτά τα δεδομένα σε μια προσωρινή μνήμη, ώστε να είναι ευκολότερη η ανάκτησή τους.

Τα πράγματα γίνονται λιγότερο βολικά όταν η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας είναι ξεπερασμένη και τα δεδομένα που ανακτώνται δεν ταιριάζουν πλέον με τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται πραγματικά στον ιστότοπο. Το αποτέλεσμα; Χαμηλότερες ταχύτητες φόρτωσης. Γι' αυτό μπορεί να βοηθήσει η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης.

Λάβετε υπόψη ότι με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα αποσυνδεθείτε από τους ιστότοπους στους οποίους είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. 

Ακολουθούν οδηγοί βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης στο iPhone σας με βάση το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. 


Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του iPhone στο Safari

Το Safari είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα iPhone και μπορείτε να διαγράψετε την κρυφή μνήμη του Safari με λίγα σύντομα βήματα. Ξεκινώντας με το iOS 11, ακολουθώντας αυτήν τη διαδικασία θα επηρεαστούν όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας iCloud. Ως αποτέλεσμα, όλες οι κρυφές μνήμες των συσκευών σας θα διαγραφούν και θα πρέπει να συνδεθείτε σε όλα την επόμενη φορά που θα τις χρησιμοποιήσετε. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Επιλέξτε Safari από τη λίστα εφαρμογών.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου .

4. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας στο αναδυόμενο πλαίσιο.

Είστε έτοιμοι!


Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του iPhone στο Chrome.

Το Chrome είναι ένα άλλο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για χρήστες iPhone. Η συνολική διαδικασία εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης του Chrome απαιτεί μερικά ακόμη βήματα και θα πρέπει να κάνετε πράγματα μέσω του ίδιου του προγράμματος περιήγησης Chrome. Να πώς. 

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome.

2. Επιλέξτε τις τρεις τελείες κάτω δεξιά για να ανοίξετε περισσότερες επιλογές.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

4. Επιλέξτε απόρρητο στο επόμενο μενού.

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης για να ανοίξετε ένα τελευταίο μενού.

6. Επιλέξτε το προβλεπόμενο εύρος χρόνου στο επάνω μέρος του μενού (οπουδήποτε από την τελευταία ώρα έως απο την αρχή).

7. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα Cookies, Site Data , μαζί με αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία . Τέλος, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης.



Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζω την προσωρινή μνήμη μου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζεται να εκκαθαρίσουν τις κρυφές μνήμες τους κάθε ένα ή δύο μήνες. Αυτό είναι γενικά το σημείο όπου το πρόγραμμα περιήγησής σας θα δημιουργήσει μια προσωρινή μνήμη αρκετά μεγάλη ώστε να αρχίσει να επιβραδύνει τα πράγματα. Εάν σερφάρετε στο ίντερνετ συχνά, θα πρέπει να κάνετε εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης πιο συχνά.



27,75€ με κουπόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.