Header Ads

Πώς να ελέγξετε εάν ο σκληρός δίσκος σας είναι στα τελευταία του



Ολα άρχισαν όταν παρατηρήσαμε οτι κατεβάζοντας ενα μεγάλο upadate για ένα παιχνίδι κατι δεν πήγαινε καλα. Τα αρχεία ήταν corrupted και ο σκληρος αρχισε να βγάζει ένα θόρυβο παραξενο σαν τρίβονται μέταλλα μεταξύ τους.

Πριν το πεταξουμε στα σκουπιδια, ειπαμε να εκτελέσουμε μερικές δοκιμές για να δουμε αν ο σκληρός δίσκος πραγματικά φταίει.


Το Chkdsk είναι ο φίλος σας

Το πρώτο και απλούστερο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε το chkdsk για να αναζητήσετε σφάλματα συστήματος αρχείων - υποθέτοντας ότι δεν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα σταθερότητας με τη μονάδα δίσκου σας. Θα θελήσετε να κάνετε περισσότερα από αυτό για να λάβετε μια πλήρη εικόνα του πώς λειτουργεί η μονάδα δίσκου σας, αλλά η εκτέλεση του chkdsk είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για να δείτε εάν κάτι είναι χαλασμένο.

Πηγαίνετε στην Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ σε μια μονάδα δίσκου και κάντε κλικ στο Ιδιότητες. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εργαλεία και κάντε κλικ στο "Έλεγχος" στην ενότητα "Έλεγχος σφαλμάτων".

Παρόλο που τα Windows πιθανότατα δεν θα έχουν βρει σφάλματα με το σύστημα αρχείων της μονάδας δίσκου στην τακτική σάρωση, μπορείτε να εκτελέσετε τη δική σας μη αυτόματη σάρωση για να είστε σίγουροι. Αυτό δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ αν κολλήσει απλά περιμένετε λίγο.

Αυτή η διαδικασία εκτελεί μια απλή σάρωση "Check Disk" ή "chkdsk" μόνο για ανάγνωση του συστήματος αρχείων της μονάδας δίσκου σας. Εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο ανοίξτε μια γραμμή εντολών με αυξημένα δικαιώματα αναζητώντας "Γραμμή εντολών" στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέγοντας "Εκτέλεση ως διαχειριστής".

Στη συνέχεια, στη γραμμή εντολών, θα θέλετε να πληκτρολογήσετε «chkdsk, ακολουθούμενο από το γράμμα της μονάδας δίσκου που θέλετε να σαρώσετε, καθώς και είτε / f (για να διορθώσουν αυτόματα τα Windows τυχόν σφάλματα συστήματος αρχείων που εντοπίζει) ή / r ( σάρωση ολόκληρης της επιφάνειας του δίσκου για χαλασμένους τομείς, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ χρόνο).

Εάν πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας για να εκτελέσετε το chkdsk και μην ξεχάσετε να αναζητήσετε τα αποτελέσματα στο Event Viewer των Windows - αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε εάν κάτι σχετικά με τη μονάδα δίσκου σας αξίζει μια βαθύτερη έρευνα.



SMART

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά σε μια τυπική αναφορά SMART. Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή HDDScan , η οποία καθιστά απίστευτα εύκολο να δούμε τι συμβαίνει με τη μονάδα δίσκου σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, εάν βλέπετε πολύ πράσινο, αυτό είναι καλό. Εάν βλέπετε κίτρινο, τότε τα μετρημένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να υποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη μονάδα δίσκου. Και αν το μικρό εικονίδιο είναι κόκκινο, τότε τα αποτελέσματά σας για τη συγκεκριμένη δοκιμή είναι μη φυσιολογικά και θα πρέπει να δείτε λίγο βαθύτερα σε τι σημαίνει αυτή η συγκεκριμένη μέτρηση.

To εσωτερικό ενός σκληρού δίσκου


SSD

Οι τιμές των ssd δίσκών έχουν πέσει αρκετά και η αγορά ενος τέτοιου δίσκου θα δώσει μια αίσθηση ανανεωσης στον παλιο σας υπολογιστή.


Αγορά απο Κίνα χωρίς τελωνείο

KingDian SSD 250 GB 2.5'' SATA III Hard Drive Internal Solid State Drive

40,70€46,25€-12%




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.