Header Ads

Πως να κάνεις το cocktail pina colada ;



Ένα από τα διασημότερα κοκτέιλ στον κόσμο είναι το πίνα κολάντα. Ας δούμε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις ένα σύντομο ιστορικό για το αγαπημένο μας ποτό και οδηγίες χρήσης για την κατασκευή του.



Ιστορία

Το  Piña Colada είναι ένα γλυκό κοκτέιλ φτιαγμένο με ρούμι , κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας και χυμό ανανά. Συνήθως  αναμειγνύεται με πάγο και μια φέτα ανανά ή ένα κεράσι μαρασκίνο ή και τα δύο μαζί. Το Piña Colada είναι το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο από το 1978 μέχρι και σήμερα.

Η ιστορία σύμφωνα με το wikipedia μας αναφέρει πως τον 19ο αιώνα στο  Πουέρτο Ρίκο ένας πειρατής με το όνομα Roberto Cofresi , για να ενισχύσει το ηθικό του πληρώματος του, τους έδωσε ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ που περιείχε καρύδα, ανανά και λευκό ρούμι. Αυτό αργότερα θα έμενε γνωστό ως το διάσημο Piña Colada. Με το θάνατό του το 1825, η συνταγή για το συγκεκριμένο Piña Colada χάθηκε.




Υλικά


  • 40 ml ρούμι με άρωμα καρύδας
  • 40 ml κρέμα καρύδας
  • 100 ml χυμό ανανά
  • 2 φέτες ανανά ή 2 κερασάκια
  • πάγος
  • 1 ψηλό ποτήρι


Εκτέλεση


Βάζουμε τα υλικά  στο shaker με λίγο πάγο και τα χτυπάμε για 10 περίπου δευτερόλεπτα. Στο χείλος του ποτηριού τοποθετούμε τη φέτα ανανά και καρφώνουμε πάνω του το κερασάκι maraschino με μία οδοντογλυφίδα. ( ένα από τα δύο ή και τα δύο ).

Σερβίρουμε άμεσα με ένα ή δύο καλαμάκια.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:



Καλή επιτυχία !


1 σχόλιο:

  1. δεν υπάρχει καλύτερο κοκτειλ! Απλά υπέροχο και σχετικά εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.