Header Ads

Δες ποιός είναι συνδεδεμένος στο Wi-Fi σου



Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι το ίντερνετ μας σέρνεται ή τα λαμπάκια του ρούτερ μας αναβοσβήνουν σαν τρελά. Μα καλά.. Δεν κατεβάζω τίποτα. Και του γείτονα έχει σταματήσει να του έρχεται ο λογαριασμός του σταθερού. Λες ;

Για να δούμε ένα απλό τρόπο ώστε να καταλάβουμε, αν κάποιος θεούλης έχει μπει στο δίκτυο μας και μας κλέβει ότι πολυτιμότερο έχουμε στο σπίτι μας. (μετά τις μπύρες..)


Τι θα χρειαστούμε

Τρόπος 1:
Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα στον ιστό με την επωνυμία zamzom. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ δωρεάν φυσικά. Το εγκαθιστούμε (dah..), το τρέχουμε και voila. Να τος ο κλέφτης τον πιάσαμε. Μισό.. Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που πρέπει να δούμε όμως αναλυτικότερα παρακάτω.

Τρόπος 2:
Απο το μενού του router μας. Θα χρειαστούμε το .......router μας.


Πως δουλεύει

Τρόπος 1:
Ανοίγοντας το πρόγραμμα μας εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να δούμε την δική μας ip αλλά και του γείτονα αν είναι συνδεδεμένος.


  • Your mac address : Μας αναφέρει το mac address της κάρτας δικτύου μας ( μοναδικό στον κόσμο)


  • Your computer name: Το όνομα του υπολογιστή ή κινητού που είμαστε συνδεδεμένοι


  • Your ip address: Την τοπική ip της συνδεδεμένης συσκευής μας




Στην συνέχεια πατάμε fast scan και στα αποτελέσματα βλέπουμε πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ρουτερ μας. 

Προσοχή όμως μπορεί να μας δείξει εκτός από κινητά, ταμπλετ κτλ. και τις διευθύνσεις από τις κάρτες δικτύου μας. Οπότε θα πρέπει να ξέρουμε τις mac των συσκευών μας, για να δούμε ποια δεν είναι δική μας.


TIP: Στο δίκτυο σας μπορεί να είναι συνδεδεμένο από το κινητό σας μέχρι και η smart τηλεόραση σας ή το ολοκαίνουργιο ψυγείο σας !


Τρόπος 2:
Ένας άλλος και καλύτερος τρόπος να δούμε ποιος είναι συνδεδεμένος στο wi-fi μας είναι μέσα από το ίδιο το ρούτερ μας. 

Ανοίγουμε έναν browser ( π.χ. firefox ) και πληκτρολογούμε την ip του. Συνήθως την αναγράφει πίσω από το ίδιο το ρούτερ ή στον πίνακα ελέγχου του υπολογιστή μας, στην καρτέλα δίκτυα ή μπορείτε να την βρείτε με μια αναζήτηση στον γκούγλη . Αν συνδεθούμε σωστά θα μας ζητήσει password και username. Συνήθως αυτό είναι admin admin ή administrator και κενό. (το γράφει και αυτό απο πίσω). Αλλιώς ξανά γρήγορα στο google..

Τώρα κάθε ρουτερ η σχετική καρτέλα είναι σε διαφορετικό σημείο, οπότε είναι αδύνατο να αναφέρουμε όλα τα ρουτερ. Ψάξτε την σχετική καρτέλα συνδεδεμένοι χρήστες ή clients ή κάτι παρόμοιο.

Αν καταφέρατε τα παραπάνω βήματα, τότε θα μπορείτε να δείτε του νόμιμους αλλά και παράνομους συνδεδεμένους χρήστες στο δίκτυο σας.



TIP: Στο δίκτυο σας μπορεί να είναι συνδεδεμένο από το κινητό σας μέχρι και η smart τηλεόραση σας ή το ολοκαίνουργιο ψυγείο σας ( ναι υπάρχει ψυγείο με wifi) . 

Οπότε προτού αρπάξετε την χατζάρα και κυνηγάτε όλη την πολυκατοικία, σιγουρευτείτε ποιες συσκευές έχετε συνδεδεμένες.

Σας παραθέτουμε και ένα βίντεο με οδηγίες για τον πρώτο τρόπο.

( ευχαριστούμε τον χρήστη suigenerismstudios για την δημιουργία του αποκλειστικά για εμάς )




3 σχόλια:

  1. Μαριος Φ. Αλεβιζάτος26 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:42 π.μ.

    H λύση με το ρούτερ είναι καλύτερη. Ακομη αν αναβοσβήνει το λαμπάκι του internet πολυ γρήγορα σημαινει οτι το δικτυο μας χρησιμοποιείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλύτερος τρόπος για να δούμε ποιος είναι συνδεδεμένος στο wi-fi μας είναι μέσα από το ίδιο το ρούτερ μας υπέροχο και χρήσιμο άρθρο ευχαριστούμε


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.