Header Ads

Πως να προσθέσετε - διαγράψετε add-ons στο world of warcraft ;




Το γνωστό μας και αγαπημένο παιχνίδι έχει αλλάξει πολλές φορές από το 2004 μέχρι και σήμερα. Η εταιρεία παραγωγής έχει προσθέσει πολλές λειτουργίες για την διευκόλυνση του χρήστη, πάραυτα υπάρχουν δυστυχώς κάποια σημεία που είναι ακόμη δύσχρηστα ή ακόμη χειρότερα δεν υπάρχουν καθόλου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συντεταγμένες στον χάρτη, διάφορα features στο auction house, frames, στατιστικά, customization στις μπάρες και εκατοντάδες άλλα. Η απάντηση λοιπόν σε όλα αυτά είναι τα διάσημα add-ons.

Που βρίσκονται αυτά τα add-ons ;
Ο συγκεκριμένος φάκελος βρίσκετε στον υπολογιστή σας, όπου έχετε εγκατεστημένο το world of warcraft. Στην δική μας περίπτωση βρίσκετε στο C:\games\World of Warcraft\Interface\AddOns


Ο φάκελος αυτός μπορεί να διαγραφεί με ασφάλεια ( θα χαθούν μόνο τα add-ons), ή ακόμη και να αντιγραφεί σε μία άλλη εγκατάσταση του τίτλου μας σε άλλο υπολογιστή.

Πολλές φορές θα βρεθείτε μπροστά σε μια δυσλειτουργία του παιχνιδιού και η μαμά blizzard θα σας συμβουλεύσει να κάνετε delete όλα τα συγκεκριμένα αρχεία ( α ναι και το please restart your pc μετράει..)


Απο που τα κατεβάζω αυτά τα add-ons ;
Υπάρχουν  δεκάδες sites για κατέβασμα για όλα τα γούστα ( Google is your friend ) αλλά εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με το διάσημο Curse.com. Στην κατηγορία warcraft ( υπάρχουν πολλά παιχνίδια ) θα βρείτε πολλές διαθέσιμες επιλογές για download με χρήσιμες πληροφορίες για το τι κάνει το καθένα, σχόλια ,updates κ.α.




Υπάρχουν 2 τρόποι να τα εγκαταστήσετε, χειροκίνητα ή αυτόματα με τον σχετικό client.



Πως τα κάνω εγκατάσταση ;
Υπάρχουν 2 τρόποι.

1) Χειροκίνητα:

Κατεβάζουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας για το συγκεκριμένο παράδειγμα το healbot που μας βοηθάει να healάρουμε πιο αποτελεσματικά. Το εντοπίζουμε και το αποσυμπιέζουμε ( extract,unzip,unrar). Αντιγράφουμε τον φάκελο αυτούσιο μέσα στο φάκελο AddOns που είδαμε παραπάνω. 

Προσοχή : Μην έχετε διπλό root όνομα φακέλου π.χ. /addons/healbot/healbot/

Το σωστό




2) Αυτόματα:


Εδώ τα πράγματα είναι λίγο ποιο εύκολα αφού το μόνο που θα χρειαστούμε είναι να εγκαταστήσουμε το σχετικό πρόγραμμα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


curse client



Τρέχουμε το curse client και στην καρτέλα "get more addons" πατάμε πάνω στο πρόσθετο που επιλέξαμε και επιλέγουμε εγκατάσταση. Αυτό ήταν. Την επόμενη φορά που θα μπούμε στο μαγικό κόσμο του wow θα δούμε το σχετικό addon να τρέχει.


Σας συμβουλεύουμε να τα διατηρείτε τα addons ανανεωμένα για την απροβλημάτιστη λειτουργία του παιχνιδιού.


Tip 1:

Πολλοί προγραμματιστές αναβαθμίζουν συχνά πυκνά τα add-on τους προσθέτοντας νέες λειτουργιές ή διορθώνοντας κάποια πιθανά bugs που προκύπτουν ( ειδικά μετά από κάποιο μεγάλο patch ).

Σας συμβουλεύουμε να τα διατηρείτε ανανεωμένα για την απροβλημάτιστη λειτουργία του παιχνιδιού. Στην περίπτωση του client απλά κλικάρετε πάνω στην επιλογή update. Στην χειροκίνητη περίπτωση όμως που είδαμε παραπάνω θα πρέπει να αντικαταστήσετε πλήρως όλα το παλιό φάκελο με τον καινούργιο που θα ξανακατεβάσετε.

Tip 2:

Μην το παρακάνετε .. Μπορεί να θέλετε να βάλετε δεκάδες add-ons και στο τέλος αντί να παίζετε το ίδιο το παιχνίδι να καταντήσετε να προσπαθείτε να τα παραμετροποιήσετε. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταφέρεται το παιχνίδι να κολλάει (μπορείτε να δείτε πόσα mb χρειάζονται μέσα στο παιχνίδι) ειδικά στην περίπτωση που έχετε υπολογιστή του στυλ "βάψτο μπλε και πέταξέ το στην θάλασσα".


Επίλογος

Δυστυχώς ή ευτυχώς αν θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω θα πρέπει να ψαχτείτε αρκετά ώστε να φέρεται το  WoW ακριβώς στα μέτρα σας. 

Είναι κρίμα που η εταιρία καθυστερεί να ενσωματώσει βασικές λειτουργίες μέσα στο interface του παιχνιδιού αλλά ίσως να θέλει να διατηρήσει μια « σχετική απλότητα» για τους νέους και casual χρήστες. Όπως και να ‘χει εμείς χωρίς add-ons απλά δεν μπορούμε ..

Μη ξεχάσετε να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να μας προτείνετε ποια addons έχετε επιλέξει εσείς !


Keep Gaming..



2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό άρθρο για εμάς που δεν το κατέχουμε καλά το άθλημα. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρτεμις Βαρασιδου24 Απριλίου 2018 στις 12:39 π.μ.

    με το curse ολα είναι πανεύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.