Header Ads

Μπορώ να δώ ποιος βλέπει το προφίλ μου στο Facebook ή το Instragram;





 Δεν υπάρχει χρήστης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Facebook που να μην έχει αναρωτηθεί ποιος βλέπει το προσωπικό του προφίλ. Έτσι μπαίνουμε στον πειρασμο να κατεβάσουμε εφαρμογες ή να μπουμε σε διάφορες σελίδες και εκτελώντας κάποιες ενέργειες θα ανακαλύψουμε αν ο μυστικος μας έρωτας ή ο άσπονδος εχθρος μας μας παρακολουθει. 

Ισχύει ομως αυτό; Με μια γρήγορη απάντηση εδώ στους Greek-Experts σας λέμε κατηγορηματικά ΄ΟΧΙ. Ας δουμε παρακάτω αναλυτικά.



Τι γραφει το Facebook

Καταρχήν το Facebook μας ενημερώνει πως <<Όχι, στο Facebook δεν μπορείτε να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας. Ούτε οι εφαρμογές τρίτων δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αναφέρετέ τη.>>





Τι ισχυριζονται οι απατεωνες

 Ότι με συγκεκριμένες ενέργειες,  πχ κάνουμε δεξί κλικ οπουδήποτε στη σελίδα και επιλέγουμε "Προβολή Κώδικα Σελίδας", γράφουμε "InitialChatFriendsList" κτλ ή κατεβάζοντας μια εφαρμογή θα μας αποκαλύψει μια λίστα με αυτούς που βλέπουν το προφίλ μας. Ακόμη και να δουμε αποτελέσματα όμως αυτά είναι ψεύτικα. Συνήθως είναι τυχαία ονόματα, ονόματα που έχουμε κανει tag, ή άτομα που μιλήσαμε πρόσφατα μαζί τους στη συνομιλία, και άρα το facebook υποθέτει πως θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους και στο μέλλον, γι' αυτό μας τα εμφανίζει με προτεραιότητα, ακόμα κι αν δεν έχουμε μπει καμία φορά στο προφίλ τους.




Υπάρχει τρόπος να δω ποιος βλέπει το προφίλ μου στο facebook;

Oχι!  Θεωρείται μια επιτυχημένη απάτη, γνωστή από το 2009. Όλες οι σελίδες ή οι εφαρμογές που υπόσχονται κάτι τέτοιο είτε προσπαθούν να κερδίσουν  likes, clicks κτλ. είτε να πείσουν τους χρήστες να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή που μπορεί να είναι ιός ή και να κλέψει το password του λογαριασμού τους.

πχ. Μια εφαρμογή (InstaFace) που δεν φιλοξενείται στο Facebook (αν και έχουν προσπαθήσει να φαίνεται έτσι) ισχυρίζεται ότι μπορεί να σας εμφανίσει ποιος βλέπει το προφίλ σας. Δεν ισχύει.
Αντίθετα μάλιστα σε περίπτωση που πέσετε στην παγίδα, η εφαρμογή αρχίζει να αναμεταδίδει το “νέο” μέσω του λογαριασμού σας.

Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αναφέρετέ τη.


Σκοπός της ύπαρξης τέτοιων εφαρμογών (δεν είναι μόνο μια στην κατηγορία Facebook Profile Viewer) είναι να εκμεταλλευτεί την περιέργειά μας και να αποφέρει χρήματα σε κάποιους που πληρώνονται για να σας οδηγήσουν σε άσκοπες δημοσκοπήσεις ή για την διασπορά ιών ή spam δημοσιεύοντας στην δική σας σελίδα παραπομπές σε μολυσμένους δικτυακούς τόπους.




Εχω μολυνθει με κάποιο ιο;

Σε περίπτωση που διαβάσατε το παραπάνω άρθρο αφού μπήκατε σε πειρασμό μην ανησυχείτε. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης στο facebook αφού πρώτα κάντε μια σάρωση για ιους στο κινητο ή τον υπολογιστή σας .

Αναλυτικά διαβάστε σε προηγούμενα μας άρθρο : 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.