Header Ads

Xiaomi Redmi Note 8 Pro [review]

Ο πρωταθλητής στην mid range κατηγορία.


Οι συσκευές Redmi αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Xiaomi.
Και για να επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτην την επιτυχία έχει κάνει τα τηλέφωνα της Redmi ακόμη πιο δημοφιλή και mainstream, ξεχωρίζοντας τα Redmi σε ένα αυτόνομο υπο-brand. Οι πρώτες συσκευές που προέκυψαν από αυτή την απόφαση ήταν η σειρά Redmi Note 7, η οποία περιελάμβανε το Redmi Note 7 και το Redmi Note 7 Pro. Η σειρά Redmi Note 7 αποτελείται από καταπληκτικά midrange smartphones και δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από τη σειρά Redmi Note 8.





ΠροδιαγραφέςRedmi note 8 Pro
Τύπος οθόνηςΟθόνη LCD IPS 6,53 ιντσών, αναλογία διαστάσεων 19,5: 9,
 ανάλυση 2340 × 1080, ρυθμός ανανέωσης 60 Hz
Μέγεθος161,4 χ 76,4 χ 8,8 χλστ., 200 γρ
ΤσιπMediaTek Helio G90T, διεργασία 12nm, ρύθμιση octa-core
(2 x 2.05GHz Cortex-A76, 6 x 2.0GHz Cortex-A55)
Χωρητικότητα RAM6GB (LPDDR4X)
Χωρητικότητα αποθήκευσης64GB / 128GB, UFS 2.1
ΧαρακτηριστικάΒluetooth: v5.0, A2DP, LE,
Θύρες: USB Type-C, 3.5mm ακουστικά, υπερύθρων,
Μονό ηχείο, 24-bit/192kHz audio,
NFC, accelerometer, gyro, proximity, compass, FM radio, Infrared
Μπροστινή κάμερα20MP, f / 2,0, εγγραφή βίντεο 0,9μm w / 1080p @ 30fps
Κάμερες πίσω τετραπλή κάμερα
  • 64MP κύριος αισθητήρας, f / 1,9, 0,8μm w / PDAF,
  •  εγγραφή βίντεο 2160p @ 30fps, 
  • εγγραφή βίντεο 720p @ 960fps αργή
  • Έξυπνος αισθητήρας 8MP ευρείας γωνίας, 
  • οπτικό πεδίο 120 °, f / 2,2, 
  • 1,12μm w / 1080p @ 30fps εγγραφή βίντεο
  • 2MP αισθητήρα βάθους, f / 2,4, 1,75μm
  • 2MP ειδικό αισθητήρα μακροεντολών, f / 2,4, 1,75μm
Χωρητικότητα μπαταρίας4,500 mAh
Γρήγορη φόρτιση
  • Ναι, υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση 27 W
  • Φορτιστής 18W που περιλαμβάνεται στο κουτί
ΒιομετρικάΠίσω τοποθετημένος σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων,
ξεκλείδωμα προσώπου με βάση το AI
ΛογισμικόMIUI 10 με βάση το Android Pie
Χρωματα γκρι, πράσινο, λευκό 
Τιμολόγηση-
ΔιαθεσιμότηταΔιαθέσιμο τώρα!

Σχεδιασμός και κατασκευή

Ακριβώς όπως και το Redmi Note 7, το Redmi Note 8 Pro τόσο η οθόνη όσο και το πίσω μέρος του τηλεφώνου καλύπτονται από το Gorilla Glass 5, με ένα πλαστικό πλαίσιο που κρατά τα πάντα μαζί.

Παρά το γεγονός ότι έχει ένα πλαστικό πλαίσιο, αυτό το τηλέφωνο δεν φαίνεται καθόλου φθηνό. Καταρχήν, είναι αρκετά βαρύ στα 200 γραμμάρια, είναι λίγο βαρύτερο από τα iPhone 11 ή το Galaxy Note 10+. Είναι επίσης οριακά ψηλότερο και ευρύτερο από τον προκάτοχό του, καθώς και, φυσικά, αισθητά βαρύτερο. Ειναι τόσο καλοφτιαγμένο που πολλοί μπορεί να μπερδευτούν και να πιστέψουν ότι το πλαίσιο είναι μεταλλικό.

Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της πλάτης είναι η μεγάλη, κεντρική, προεξέχουσα μονάδα τετραπλής κάμερας. Η κύρια μονάδα της κάμερας διαθέτει αισθητήρα 64MP Samsung ISOCELL GW1 ως τον κύριο αισθητήρα της - τον ίδιο αισθητήρα με τα άλλα smartphone 64MP , όπως το Realme XT και το Samsung Galaxy A70s .Η υποδοχή ακουστικών, η οποία ήταν στην κορυφή του τηλεφώνου στο Redmi Note 7 / Pro, μετακινήθηκε προς τα κάτω.

Η οθόνη είναι μεγέθους 6,53 ιντσών και καταλαμβάνει πάνω από το 90% της μπροστινής επιφάνειας της συσκευής, με την ανάλυσή της να φθάνει τα 2340 x 1080 pixels, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα HDR. Ταυτόχρονα προστατεύεται από Gorilla Glass 5 για τις συνήθεις γρατσουνιές που ταλαιπωρούν τις συσκευές μας.

Το τηλέφωνο που έχουμε στα χέρια μας είναι η παραλλαγή λευκού χρώματος, το οποίο δείχνει πράγματι ξεχωριστό και προσωπικά μου αρέσει αρκετά. Αναδύει μια αίσθηση πολυτέλειας και μοναδικότητας με τις καμπύλες του να παιχνιδίζουν στο φως, και να μπλεδίζει λίγο απο μερικές γωνίες.


Οθόνη

Ακριβώς όπως και το Redmi Note 7 Pro το Redmi Note 8 Pro διαθέτει 19.5: 9 οθόνη LCD IPS με ανάλυση 2340x1080p. Ωστόσο, το μέγεθος της οθόνης ανέβηκε από τις 6,3 ίντσες στις 6,53 ίντσες.

Δεδομένου ότι η οθόνη έχει την ίδια ανάλυση και είναι μεγαλύτερη, η πυκνότητα των pixel είναι μικρότερη στα 395 PPI αντί του 409 PPI του προκάτοχό του. Είναι σίγουρα μικρότερη όχι αισθητή, όμως. Η οθόνη δεν αφήνει καθόλου παράπονα σχετικά με την ανάλυση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το πώς έχει ένα matrix RGB αντί για ένα Matrix PenTile όπως κάνουν μερικές οθόνες AMOLED.

Οι ρυθμίσεις αντίθεσης είναι περίπου ίδιες με αυτές του Redmi Note 7 Pro: υπάρχει μια σειρά ρυθμίσεων που περιλαμβάνουν τις αυτόματες λειτουργίες αντίθεσης και αυξημένης αντίθεσης - οι οποίες γενικά κλίνουν προς το φάσμα DCI-P3.Η προσθήκη υποστήριξης HDR είναι σίγουρα ωραία, και ακόμη περισσότερο σε αυτό το εύρος τιμών των redmi.


Eπιδόσεις

Το Xiaomi Redmi Note 8 Pro έρχεται με τον νέο MediaTek Helio G90T, ένα chipset για το οποίο η MediaTek υποστηρίζει ότι φέρνει το gaming στα smartphones που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία τιμής. Αυτό το καταφέρνει εστιάζοντας στην ισχυρή απόδοση των επεξεργαστών του όταν παίζουμε βαριά παιχνίδια, σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ARM Mali G76 MC4.

Tα 6GB RAM του τηλεφώνου είναι τεχνολογίας LPDDR4X και η μνήμη αποθήκευσης UFS 2.1, λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά στη γενική εμπειρία χρήσης μιας συσκευής.

Για να υποστηρίξει περαιτέρω τον πανίσχυρο αυτό επεξεργαστή, έχει προσθέσει ένα σύστημα ψύξης Liquid Cool στα ενδότερα του τηλεφώνου, το οποίο κρατά τη θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 4-6 βαθμούς Κελσίου, κάτι που βοηθά στα μέγιστα στην απόδοση του επεξεργαστή.

Ο Helio G90T σε αυτό το τηλέφωνο λειτουργεί εξαιρετικά καλά τόσο για  παιχνίδια όσο και για καθημερινή χρήση



Κάμερες

Το τηλέφωνο διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά με τετραπλές κάμερες και  είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με κάμερα 64MP (αν και δεν έχει την κάμερα με τον μεγαλύτερο αριθμό pixel, καθώς αυτός ο τίτλος πηγαίνει στον κύριο αισθητήρα 108MP του Xiaomi Mi MIX Alpha και Mi CC9 Pro / Mi Note 10).

Η κύρια κάμερα του τηλεφώνου φέρει τέσσερις φακούς, οι τρεις από τους οποίους μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, με τον τέταρτο να βοηθά στις λήψεις φωτογραφιών με βάθος πεδίου.

Φυσικά εδώ ξεχωρίζει ο φακός των 64MP, ο οποίος έχει άνοιγμα διαφράγματος f/1,75 και προσφέρει καταπληκτικές φωτογραφίες ανάλυσης 16MP με τη μέθοδο Pixel binning, συνδυάζοντας 4 pixels σε 1. Υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες για εκτύπωση πόστερ ύψους έως 3,26 μέτρα.


λειτουργία macro





Προχωρώντας υπάρχει ένας αισθητήρας 2MP που είναι αφιερωμένος αποκλειστικά σε μακρο φωτογραφίες. Όντας 2MP, είναι προφανώς χάλια για οτιδήποτε άλλο δεν είναι apo ένα κοντινό πλάνο.

 To τηλέφωνο διαθέτει έναν φακό ευρείας γωνίας 8MP ως έναν από τους δευτερεύοντες αισθητήρες του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγάζει καλές φωτογραφίες ειδικά με την λειτουργία GoPro-esque.  Οι φωτογραφίες φαίνονται καλές όσο έχετε αρκετά καλό φωτισμό.

Τέλος το τηλέφωνο έχει υποστήριξη εγγραφής 4Κ, 960fps εγγραφή αργής κίνησης video.



Μπαταρία

Το Redmi Note 8 Pro διαθέτει μεγάλη μπαταρία στα 4.500 mAh, η οποίο είναι μεγαλύτερη από την ήδη αξιοπρεπή μπαταρία των 4,000 mAh του προκατόχου του.

Με μέτρια ή ήπια χρήση (χρησιμοποιώντας κυρίως εφαρμογές κοινωνικών μέσων και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το viber), το τηλέφωνο είναι o πρωταθλητής μπαταρίας στην κατηγορία, που μπορεί εύκολα να κυμανθεί από 8 έως 10 ώρες. Σε ακόμα πιο ήπια χρήση, μπορεί εύκολα να φτάσει πέρα ​​από τις 10 ωρες συνέχόμενης χρήσης. Η βαρύτερη χρήση, η οποία συνεπάγεται την πίεση του τηλεφώνου βλέποντας βίντεο και παίζοντας παιχνίδια συνεχώς, μας δίνει μια πιο μετριοπαθή δίαρκια μπαταρίας από 6 έως 7 ώρες η οποία είναι σίγουρα πολύ καλή.



Συσκευασία


  • Έναν φορτιστή ταξιδιού που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 18W
  • Καλώδιο USB-A σε USB-C για σύνδεση στο φορτιστή ή σε υπολογιστή
  • Βελόνα για την εξαγωγή της υποδοχής SIM
  • Οδηγίες χρήσης
  • Διάφανη θήκη προστασίας από σιλικόνη



Σημειώσεις:

* Η δοκιμή στα εργαστήρια της Xiaomi επιβεβαίωσε ότι το Mi Turbo είναι σε θέση να μειώσει την καθυστέρηση του συστήματος κατά 25% μετά από 18 μήνες προσομοιωμένης χρήσης.
* Τα τηλέφωνα Redmi διαθέτουν καμπύλη σχεδίαση με τέσσερις κομψά στρογγυλεμένες γωνίες σε ένα ορθογώνιο πλαίσιο. Όταν μετριούνται τα μακρύτερα άκρα κάθε γωνίας στο ορθογώνιο, η οθόνη έχει μήκος διαγωνίου 6,53 ίντσες (η πραγματική επιφάνεια προβολής μπορεί να είναι ελαφρώς μικρότερη). Ο όρος "Πλήρους μεγέθους οθόνη" υποδεικνύει ότι το τηλέφωνο έχει λόγο υψηλής οθόνης προς σώμα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τηλέφωνα Xiaomi. Ο λόγος οθόνης προς σώμα 91,4% ελήφθη από τα Xiaomi labs. Το αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει καθώς οι μέθοδοι μέτρησης ενδέχεται να διαφέρουν.
* Τα 4500mAh αναφέρονται στην τυπική χωρητικότητα της μπαταρίας του Redmi Note 8 Pro.


Συμπέρασμα

Πρόκειται για μια συσκευή μεσαίας κατηγορίας, καλύτερη από τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού. Η εγκατάσταση τετραπλής κάμερας είναι εντυπωσιακή, η μπαταρία του υπεραρκετή και η κάμερα λειτουργεί καλύτερα από όσο περιμέναμε. Απλά σε αυτην την τιμή τα κάνει και τα έχει όλα. Μετά απο 2 μήνες χρήσης δεν παρατηρήσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Good job Xiaomi!


Πάρτε το σήμερα από BANGGOOD  χωρίς τελωνείο με priority line σε 4 μοναδικά χρώματα!

 Xiaomi Redmi Note 8 Pro Global Version



Βαθμολογία

Redmi Note 8 pro
Κριτική: Greek Experts
Βαθμός: 9.5/10

Γράψτε στα σχόλια την δική σας κριτική για το προϊόν και βαθμολογήστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.