Header Ads

Πως να γινω platinum στο League of Legends; [αναλυτικός οδηγός]



 Γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω απο το bronze; Γιατί μου τυχαίνουν συνέχεια noobs στην ομάδα μου; Τι ήρωες πρέπει να επιλέξω για να τα πάω καλύτερα; Γιατι παιζω LoL και δεν πάω για καφέ;
Δεκάδες τα ερωτήματα στο μυαλό των επικαλεστων του summoners rift. Ειμαστε εδω να σας λύσουμε τις απορίες σας.


 Για να αυτοσυστηθω, μετά την 10ετη ενασχόληση μου με το LoL και ως platinum παίχτης στους ευρωπαϊκούς σέρβερ ,πιστεύω πως έχω φτάσει πλέον σε ένα σημείο να έχω βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα για τον σκληρό αλλα και συνάμα μαγευτικό κόσμο του ranked play.


 Πάμε λοιπόν να δούμε 18 αναλυτικά βήματα για να ανέβουμε κατηγορία.


1 . Ολα τα βήματα χρειάζονται για να φτάσουμε στην κορυφή. ΚΑΝΟΝΑΣ. Στις μεγάλες κατηγορίες τα ματς κρίνονται σε πολύ μικρές λεπτομέρειες. Αν παραλείψετε ένα βήμα θα πάτε ψηλά αλλα οχι στην πρώτη θέση.

2. Θέλει προσπάθεια και χρόνο. Μην τα παρατάτε.Μάθετε από τις ήττες σας. Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Στόχος σας είναι 51% ποσοστό νίκης τουλάχιστον. Με αυτο το τρόπο θα σκαρφαλώνετε αργά και σταθερά.






3. Προσπαθήστε να επιλέξετε ήρωες που είναι στο meta. Η riot πάντα προσπαθει να κρατάει τις ισορροπίες στο παιχνίδι αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Πρεπει να βρείτε την χρυση τομή ανάμεσα σε ποιους champions είναι buff αυτη την περίοδο και σε ποιους κολλαει το δικό σας στυλ παιχνιδιου. Μελετήστε τις επιλογές της αντίπαλης ομάδας και επιλέξτε αντιστοιχα.
Δείτε επαγγελματικούς αγώνες βιντεοσκοπημένους ή ζωντανά στο twitch. Βλέποντας τους καλύτερους του κόσμου θα εκπλαγειτε με το πόσα νέα πράγματα θα μάθετε για το παιχνίδι.


Στο platinum παίζετε στο κορυφαίο 2% της Λίγκας



4. Κάντε αναβάθμιση τον υπολογιστή σας και τα περιφερειακά του. Καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά σου είναι δύσκολα αλλά μην περιμένεις να αποδώσεις σωστά με 15 frames per second και ποντίκι των 3 ευρω. Η κορυφή θέλει και τα κατάλληλα εργαλεία.

5. Σταμάτα χθες να κατηγορείς τους αλλους .Ενα και μόνο flame, μια διαμάχη με άλλον παίκτη είναι αρκετή να σου ρίξει το ποσοστό νίκης στο 49%. Αυτό σημαίνει ότι μολις αρχισες  την κατηφόρα. 

 Αρα γκρίνια, νεύρα και bronze forever. Αν είσαι εντάξει με αυτό τότε διαβάζεις λάθος άρθρο. Αν ομως καταλαβαίνεις τι σου γράφω σημαίνει πως εχεις κατανοησει οτι το γράψιμο στο chat  αποσυντονιζει ολη την ομάδα. Να θυμασαι πως οσες φορες συμβαινει στο team σου συμβαίνει και στην αντίπαλη ομάδα. Προσπαθουμε με καθε τροπο να παρουμε το κάθε παιχνίδι. Αυτό θα κανει την διαφορά ανάμεσα στον μέτριο και τον πολύ καλό.




6. Μην παίξεις ranked αν είσαι κουρασμένος, αναστατωμένος ,μεθυσμένος κτλ. Δοκίμασε ενα aram για να ξελαμπικάρεις αλλιως θα χαρίσεις μια νικη στον αντιπαλο. Θυμησου πως την αλλα μερα θα χρειαστεις 2 νίκες για να ξαναβρεθεις μπροστα του στις κατηγορίες. Ειπαμε. Κάθε νίκη μετράει.

7 . Μην καθεσαι afk ,μην κάνεις rage quit ,μην κάνεις ποτέ surrender. Δεν μπορω να στο εξηγησω αναλυτικότερα γιατι θα μας πάρει ωρες. Εχω κερδισει 10αδες παιχνιδια με 4 άτομα. Εχω κερδίσει και με 2 οταν η μισή ηλίθια αντίπαλη ομάδα έκανε rage quit επειδη ο yasuo τους εκλεβε τα buff. 
Παιχνιδι που το ειχαν σιγουρο το πεταξαν. Μια νικη ακομη στα στατιστικα μου, μια ήττα γι αυτους. 




8. Οσες φορές έχετε ένα βλάκα ή feeder ή afk player στην ομαδα σε μεγαλο αριθμό παιχνιδιων το ιδιο ποσοστό θα εχει και η αντίπαλη ομαδα. Το λεει η στατιστική και η κοινή λογική. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, elo hell , γκαντεμιά κτλ είναι δικαιολογιες του bronzera. Διάλεξε στάση και πλευρά αλλιώς κλειστο το ρημαδι και unistall χθες.

9. Μάθετε όλους τους πρωταθλητές, τι κάνουν και πώς δουλεύουν.

10. Μάθετε όλα τα buffs (jungle). Πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει και να πάρει ο πρωταθλητής σας και πόσο εκείνοι που αντιμετωπίζετε συνήθως.


infographic



11. Ξεκινήστε να ασκείστε πιο προηγμένες μηχανικές μεθόδους, όπως move and shoot.
Βελτιώστε τη βασική διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως πότε να υποχωρήσετε από το lane.

12. Στο platinum παίζετε στο κορυφαίο 2% της Λίγκας και για κερδίζετε τα παιχνίδια σημαίνει ότι πρέπει να έχετε καλή νοοτροπία, χωρίς να ξεχνάτε ότι θα χάσετε την κατάταξή σας μετο παραμικρό λάθος.

13. Βάλτε wards στον χάρτη σε σημεία που θα βοηθήσουν εσάς και τους συμπαίκτες σας και μην κυνηγάτε κάποιο Kill χωρίς vision μέσα στην αντιπαλη ζούγκλα. Προσπαθήστε να ξέρετε ανα πάσα ώρα και στιγμή που είναι ο αντίπαλος jungler και μην πέφτετε σε παγίδες, κοιτάτε συχνά τον χάρτη.

14. Βάλτε wards. Παντού.

15. Α ναι ξέχασα ΒΑΛΤΕ WARDS!





16. Δείτε πόσο Ping έχετε. Ελέγχοντας το ping πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι μπορείτε να αποφύγετε την τρομερές καταστάσεις.

17. Το τελευταίο χτύπημα είναι μια σημαντική ικανότητα στο League of Legends και μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά όταν βρίσκεστε στη λωρίδα. Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε πώς να πετύχετε το last hit είναι μέσω της πρακτικής! Αν θέλετε να εξασκησετε το τελευταίο σας χτύπημα τότε ο καλύτερος τρόπος είναι σε ένα παιχνίδι με bots.


Ranks: Iron > Bronze > Silver > Gold > Platinum > Diamond > Master > Grandmaster > Challenger



18. Εάν θέλετε πραγματικά να βελτιώσετε το παιχνίδι σας στο League of Legends τότε θα πρέπει να μελετήσετε. Υπάρχουν αμέτρητοι οδηγοί League of Legends στο διαδίκτυο που έχουν γραφτεί από πολλούς επαγγελματίες παίκτες που είναι γεμάτοι συμβουλές.


patch 9.2



19. Εάν κερδίζετε πραγματικά τη λωρίδα, τότε ίσως είναι καλύτερο να πάρετε τον πύργο και να αρχίσετε να πιέζετε. Ενώ αν χάνετε από CS farming και έχετε δύσκολο αντίπαλο τότε είναι πιθανό το καλύτερο να παίξετε ασφαλές και να κρατήσετε τον πύργο όσο το δυνατόν περισσότερο.




Θα χρειαστείτε επίσης

Υπάρχουν πολλά site με οδηγούς, live στατιστικά, κατασκοπεία των αντιπάλων κτλ. Δείτε τα.








Μην περιμένετε ένας 40αρης να έχει τα ίδια αντανακλαστικά με έναν 18αρη.


Γενικά

 Όταν ξεκινάτε από χαμηλά αναπόφευκτο είναι να συναντήσετε χαμηλότερο επίπεδο, αρκετό flame, afks κτλ. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή, να προσηλωθείτε στον στόχο σας και να ανεβαίνετε σκαλί σκαλί. Ανεβαίνοντας κατηγορίες θα βλέπετε ότι οι συμπαίκτες σας δεν θα κάνουν τα ίδια λάθη και θα είναι συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Υπομονή λοιπόν είναι το δυνατό και αναγκαίο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε.

 Τέλος να γνωρίζετε ότι ακόμη και η ηλικία παίζει ρόλο. Μην περιμένετε ένας 40αρης να έχει τα ίδια αντανακλαστικά με έναν 18αρη. Το ρόστερ των επαγγελματικών ομάδων έχει ηλικίες από 18 μέχρι 25 για κάποιο λόγο.

 Με όλα τα παραπάνω βήματα και τις δικές σας ικανότητες, ο επόμενος στόχος είναι να γίνετε Challenger !

 Προσθέστε στα σχόλια το δικό σας tip και τις δικές σας εμπειρίες.

 Μην ξεχάσετε τα μοιραστείτε τον παραπάνω οδηγό με τους φίλους σας.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.