Header Ads

PUBG vs Fortnite vs H1Z1 : Η μάχη των Battle Royale!

PUBG vs Fortnite vs H1Z1 απο https://greek-experts.blogspot.gr

Ποιος τίτλος θα επιβιώσει;


 H εποχή των Battle Royale games είναι εδώ και θα παραμείνει για πολύ καιρό στο προσκήνιο. Το PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), το Fortnite Battle Royale και το H1Z1 είναι τρία από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους.
100 συνήθως παίχτες πέφτουν απο ένα αεροπλάνο σε ένα προκαθορισμένο μέρος. Σκοπός τους είναι να επιβιώσουν (βλ. The Hunger Games) με κάθε τρόπο ενώ τους περικλείει ένας φανταστικός κύκλος που όσο προχωράει το παιχνίδι, αυτός μικραίνει. Στο τέλος νικητής θα είναι μόνο ένας. Εσείς, ποιο τίτλο παίζετε;


H ταινία

 Όλα αυτά τα παιχνίδια δανείζονται την υπόθεση τους από το ιαπωνικό βιβλίο και την ταινία Battle Royale , η οποία αφορά μια τάξη μαθητών που πρέπει να πολεμήσουν και να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον μέχρι να μείνει μόνο ένα άτομο. Την ταινία ακολούθησε ένα σίκουελ με τίτλο Battle Royale ΙΙ: Requiem, καθώς και μια επανέκδοση με κομμένες σκηνές (director’s cut). Στα Βραβεία της Ιαπωνικής Ακαδημίας το 2001, το «Battle Royale» ήταν υποψήφιο στις κατηγορίες «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερου Σεναρίου», «Α΄ Ανδρικού Ρόλου» για τον Fujiwara Tatsuya, «Καλύτερου soundtrack» και «Καλύτερης Ηχογράφησης».


Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας στο τέλος του άρθρου!

PlayerUnknown’s Battlegrounds

 Το PUBG είναι δημοφιλές για το αληθινό συναίσθημα που σου αφήνει πως πρέπει πάση θυσία να επιβιώσεις. Είναι το ποιο ρεαλιστικό από τα 3, με εκατομμύρια παίχτες παγκοσμίως. Μπορείτε  να τρέξετε σε μια μάχη με πυροβόλα όπλα με στυλ ράμπο και μερικές φορές αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Αλλά σε γενικές γραμμές πολλές φορές θα βρεθείτε κρυμμένοι κάπου, ψάχνοντας κάθε λογής εργαλεία και όπλα για να ετοιμαστείτε για το πρώτο σας kill. H ένταση που βγάζει το παιχνίδι όταν ακούς πυροβολισμούς στον ορίζοντα είναι πραγματικά ανεπανάληπτη.

 Περιορισμοί του στυλ διάλεξε μόνο ένα κράνος ή περίμενε το air drop από το αεροπλάνο, μας δηλώνουν ένα σχετικά αργό, βαρύ παιχνίδι όπου πρέπει να σκεφτείτε με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειές σας. Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο όταν δεν κολλήσει το παιχνίδι ή βγεί το όπλο σας από την θήκη. Οι αντίπαλοι του τίτλου ισχυρίζονται πως τα bugs είναι πάρα πολλά, το optimization είναι άθλιο, οι servers lagάρουν και οι hackers είναι άπειροι τριγύρω σας. Η θα το αγαπήσετε ή θα το πετάξετε στα σκουπίδια.


  • Πρώτη Κυκλοφορία: Μάρτιος 2017 
  • Επίσημο release: 20 Δεκεμβρίου 2017 
  • Τιμή: 30€



Fortnite: Battle Royale

 Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, η Epic Games αποκάλυψε ότι πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στο τίτλο της Fortnite που ονομάζεται Battle Royale. Καί έτσι γεννήθηκε ο μεγαλύτερος αντίπαλος του PUBG που του μοιάζει τόσο ,ώστε η η Bluehole να έχει πει ακόμη ότι σκέφτεται να αναλάβει και δράση ενάντια στο παιχνίδι. Αυτό όμως λίγο μας ενδιαφέρει εμάς οπότε πάμε παρακάτω.

 Όπως το H1Z1 και PUBG έχει δεκάδες παίκτες που προσγειώνονται σε ένα νησί για να βρουν όπλα και να εξολοθρεύσουν όλους τους άλλους, έτσι και εδώ έχουμε το ίδιο σενάριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Battle Royale δεν έχει κάποιες βασικές διαφορές. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δομικά εργαλεία του κυρίου τίτλου Fortnite όπου και μπορείτε να χτίσετε κάγκελα, πύργους ή ακόμα και σκάλες. Είναι μια κρίσιμη τακτική για την αποφυγή μιας μάχης. Αν αρχίσετε να δέχεστε πυρά, μπορείτε να ρίξετε έναν τοίχο ανάμεσα σε εσάς και τον αντίπαλο σας για να σωθείτε.

 Κάτι άλλο που θα παρατηρήσετε είναι το στυλ κινουμένων σχεδίων. Το Fortnite έχει μια ελαφρύτερη αίσθηση, πιο παρόμοια με το Team Fortress 2, το Overwatch ή το Loadout. Αλλά μην ξεγελιέστε από τα γραφικά. Είναι τόσο απαιτητικό όσο και το PUBG, απλά με διαφορετικό τρόπο.

 O τίτλος φαίνεται να είναι ποιο διασκεδαστικός και ποιο προσιτός σε έναν νέο παίχτη. Ένας κύριος λόγος είναι τα όπλα. Το PUBG διαθέτει τόνους όπλων, το καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα χρήσης πολλών αξεσουάρ. Αυτό καθιστά δύσκολο να πείτε ποιο θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση. Το Fortnite, από την άλλη πλευρά, έχει ένα απλό σύστημα που σας λέει πότε έχετε ένα καλύτερο όπλο κάθε φορά.


  • Πρώτη κυκλοφορία: 25 Ιουλίου 2017 
  • Επίσημο release: Early Access
  • Τιμή: Δωρεάν





το Η1Ζ1 αποτέλεσε τη βάση των παιχνιδιών battle royale

H1Z1

 Η όλη στάση του παιχνιδιού είναι διαφορετική. Οι μάχες είναι παρόμοιες με εκείνες των PUBG και Fortnite, αλλά το παιχνίδι έχει μια πιο arcade-like αίσθηση. Μια διαφορά που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ότι ο χάρτης είναι σημαντικά πιο ανοικτός από το PUBG και το Fortnite. Αν δεν πάρετε ένα αυτοκίνητο, θα περάσετε πολύ ώρα περνώντας μέσα από λιβάδια και βουνά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα οχήματα για να χτυπήσετε άλλους παίκτες πηδώντας έξω την τελευταία στιγμή. Εάν μπορείτε να πάρετε ένα αξιοπρεπές όπλο, ένα κράνος και ένα αυτοκίνητο, τότε είστε έτοιμοι για το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου του αγώνα.

 Το H1Z1 είναι γρήγορο, αρκετά απλό και επικεντρωμένο στα οχήματα. Ο δωρεάν πλέον τίτλος προσπαθεί, και θα μπορούσε να πετύχει κάποια μέρα αλλά μάλλον έχασε το τραίνο. Παρόλο που το Η1Ζ1 αποτέλεσε τη βάση των παιχνιδιών battle royale, η επιτυχία των PlayerUnknown’s Battlegrounds και Fortnite, το έχει σβήσει σχεδόν από τον χάρτη. Η εταιρεία που δημιούργησε το H1Z1, Daybreak είπε ότι ''δεν θα υπήρχε το PlayerUnknown's Battlegrounds αν δεν ήταν το H1Z1", προσθέτοντας ότι η επιτυχία του PUBG δημιουργεί τη δυνατότητα για το H1Z1 να προσεγγίσει ευρύτερο κοινό. O τίτλος κατέγραψε πτώση 91% στην δημοτικότητα του με την εταιρεία να δυσκολεύεται να κρατήσει τους παίκτες της.

  • Πρώτη κυκλοφορία: 15 Ιανουαρίου 2015
  • Επίσημο release: 28 Φεβρουαρίου 2018
  • Τιμή: Δωρεάν

Επίλογος

 Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι προσωπική γνώμη. Το καλύτερο παιχνίδι για εσάς εξαρτάται από αυτό που ψάχνετε γιατί όλα έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Δεν θα μπω στην παγίδα να επιλέξω κάποιο αλλά θα σας πω οτι η υψηλή δημοτικότητα του δωρεάν Fortnite δεν με αφήνει αδιάφορο. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ψηφίστε στο poll ποιος τίτλος είναι ο αγαπημένος σας.


Ποιο Battle Royale είναι το καλύτερο;

H1Z1
PUBG
Fortnite
Created with PollMaker

3 σχόλια:

Από το Blogger.