Header Ads

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να κλειδώσεις το κινητό σου;

locked smartphone


 Η ασφάλεια στα κινητά μας τηλέφωνα είναι απαραίτητη λόγω των χιλιάδων ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκευμένα σε αυτά. Τα τηλέφωνα με Android παρέχουν πολλές μεθόδους για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα τους. Ορισμένοι μέθοδοι είναι ασφαλέστεροι, ενώ άλλοι είναι πιο βολικοί στη χρήση.
Σας παρουσιάζουμε στους Greek-Experts όλους τους τρόπους αναλυτικά.

 Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να κλειδώσετε το κινητό σας τηλέφωνο;



Κλείδωμα μοτίβου

 Αυτός ο τρόπος απαιτεί να σχεδιάσετε ένα μοτίβο σε ένα πλέγμα εννέα κουκκίδων. Η σύνδεση μόνο τεσσάρων κουκίδων σας δίνει μόνο 1.624 συνδυασμούς. Χρησιμοποιώντας και τις εννέα θα έχετε σχεδόν 400.000.

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα πρότυπα ξεκλειδώματος με μοτίβα του Android δεν είναι πραγματικά ασφαλή

  •  Πλεονεκτήματα: Απλό και όμορφο στη χρήση.
  • Μειονεκτήματα: Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν απλά και προβλέψιμα μοτίβα.


PIN

 Το Android επιτρέπει να έχετε ένα PIN αριθμό έως και 16 ψηφία, που αντιστοιχεί σε 10 τετραπλούς συνδυασμούς. Ενώ ένα 16-ψήφιο PIN είναι εξαιρετικά ασφαλές, παρολαυτα είναι δύσκολο να το θυμηθείς.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ένα τετραψήφιο PIN, το οποίο έχει δέκα χιλιάδες συνδυασμούς. Είναι απίθανο κάποιος να το μαντέψει αυτό, εφόσον δεν χρησιμοποιείτε κάτι προφανές όπως το 1234 ή το 0000.

  • Πλεονεκτήματα: Είναι πιο εύκολη η εισαγωγή pin από έναν κωδικό πρόσβασης.
  • Μειονεκτήματα: Ένας ισχυρός κωδικός PIN μπορεί να είναι δύσκολο να το θυμηθείτε.



Κωδικός πρόσβασης

 Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης  ή ακόμα καλύτερα, μια φράση πρόσβασης  μπορεί να είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να σπάσει και θα διασφαλίσει ότι το τηλέφωνό σας και τα πάντα σε αυτό παραμένουν ασφαλείς. Το μειονέκτημα του κωδικού πρόσβασης είναι ότι πρέπει να το πληκτρολογήσετε όταν ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας. Αυτό είναι κάτι που κάνουμε μέχρι εκατό φορές κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, και αυτό δεν είναι καθόλου βολικό.

  • Πλεονεκτήματα: Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι πολύ ασφαλής.
  • Μειονεκτήματα: Δεν είναι βολικό να τον πληκτρολογείτε πολλές φορές κάθε μέρα.


Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

 Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τόσο συνηθισμένοι πλέον που τις έχουν όλα τα καινούρια mid-range κινητά τηλέφωνα. Έχει γίνει η προτιμώμενη μέθοδος ξεκλειδώματος για πολλούς χρήστες.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί. Είναι γρήγορο, cool και ασφαλές. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στις εφαρμογές σας πιο γρήγορα.

Ορισμένα τηλέφωνα, όπως οι συσκευές Pixel, υποστηρίζουν ακόμη και χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων .

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στο τηλέφωνό σας Android μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το ξεκλείδωμα της συσκευής σας.

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων ίσοι. Μερικοί ανταποκρίνονται περισσότερο από τους άλλους, και δεν είναι πάντοτε τοποθετημένοι στην καλύτερη θέση (πχ στο κέντρο στο πίσω μέρος). Επίσης, δεν μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε με γάντια.

  • Πλεονεκτήματα: Γρήγορος τρόπος και αρκετά ασφαλής.
  • Μειονεκτήματα: Οι αισθητήρες δεν είναι πάντα τοποθετημένοι στο σωστό σημείο.



Αναγνώριση προσώπου

 Το Android παρουσίασε το πρώτο ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου το 2011. Δεν καθιερώθηκε όμως γιατί  μπορούσατε να το σπάσετε χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία. 

Υπάρχουν δύο τύποι αναγνώρισης προσώπου.

 Το αναγνωριστικό προσώπου της Apple χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερύθρων για να διαβάσει μια ιδιαίτερα λεπτομερή προβολή 3D του προσώπου σας. Δεν είναι απολύτως αλάνθαστη, αλλά η Apple ισχυρίζεται ότι είναι 20 φορές πιο ακριβής από έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιείται σε συσκευές όπως το Galaxy S9 (αναλυτικό review εδώ) και το OnePlus 5T.  Δουλεύει με μια 2D εικόνα που καταγράφεται από την κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός. Αυτό μπορεί να είναι γρήγορο, αλλά επίσης και εύκολο να ξεγελαστεί. Μπορεί επίσης να σας σπάσει τα νεύρα αν τυχαίνει να φοράτε γυαλιά ή να στέκεστε σε λάθος φως.

  • Πλεονεκτήματα: Να κάνετε μόστρα στους φίλου σας
  • Μειονεκτήματα: Αργός τρόπος και μη ασφαλής
Face unlock LEE problem with passport
Ένας Νεοζηλανδός ασιατικής καταγωγής αντιμετώπισε πρόβλημα όταν προσπάθησε να κάνει μια αίτηση για έκδοση διαβατηρίου καθώς το σχετικό λογισμικό απέρριψε τη φωτογραφία που καταχώρισε λόγω των ματιών του.. Το σύστημα έδειξε ένα μήνυμα ότι υπάρχει σφάλμα, αναφέροντας ότι τα μάτια του Richard Lee είναι κλειστά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εμφανώς ανοιχτά.


Iris Scanner

 Η σάρωση με Iris είναι μία από τις πιο ασφαλείς μορφές βιομετρικής ταυτότητας, ακόμη περισσότερο από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Πως δουλεύει; Απλά ο ανιχνευτής ίριδας σαρώνει τα μάτια σας. Είναι γρήγορο και ακριβές και είναι αρκετά ασφαλές για χρήση με εφαρμογές τύπου e-banking.

 Το μειονέκτημα είναι ότι απαιτεί κάποια επιπλέον εργασία. Πρέπει να πατήσετε πρώτα το κουμπί τροφοδοσίας power (αντίθετα με τη χρήση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων) και χρειάζεται  να κρατήσετε το τηλέφωνο στη σωστή θέση για να σαρώσετε τα μάτια σας.

Ο ανιχνευτής ίριδας παλεύει να δουλέψει σωστά  σε έντονο φως και μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά αν φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής.

  • Πλεονεκτήματα: Ασφαλής τρόπος
  • Μειονεκτήματα: Αργός τρόπος και κουραστικός

πως δουλεύει το scan
Iris Scan


Intelligent Scan

 Το Intelligent Scan είναι ένα σύστημα ασφαλείας που δημιουργήθηκε από τη Samsung και χρησιμοποιήθηκε στο Galaxy S9. Έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει τα οφέλη της αναγνώρισης προσώπου και της σάρωσης της ίριδας.

 Λειτουργεί στην αρχή με μια σάρωση του προσώπου σας. Αν αυτό αποτύχει π.χ. αν το φως είναι πολύ φτωχό,  σαρώνει τα μάτια σας. Αν και αυτό αποτύχει χρησιμοποιεί  ένα συνδυασμό και των δύο.

  • Πλεονεκτήματα: Πολύ ασφαλής τρόπος
  • Μειονεκτήματα: Αργός τρόπος και κουραστικός


Υπόλοιποι τρόποι για ειδικές περιπτώσεις | Smart Lock


 Το Android προσφέρει πέντε λειτουργίες Smart Lock που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας λιγότερο ενοχλητικό.


On-Body Detection

 Αυτή η λειτουργία κρατά το τηλέφωνο ξεκλειδωμένο όταν αισθάνεται ότι το μεταφέρετε, όπως σε μια τσέπη ή μια τσάντα. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο μπορεί επίσης να ξεκλειδώσει όταν είναι στην τσέπη κάποιου άλλου. Η ανίχνευση με το σώμα αφορά μόνο την ευκολία και όχι την ασφάλεια.


Αξιόπιστα μέρη

 Τα αξιόπιστα μέρη ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό σας κάθε φορά που βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Αυτό μπορεί να είναι το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο σας ή οπουδήποτε επισκέπτεστε τακτικά.


Trusted face

 Η λειτουργία Trusted face έχει βελτιωθεί από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Android, αλλά εξακολουθεί να μην προσφέρει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που λαμβάνετε από τις άλλες επιλογές. Είναι αρκετά βολικό αν θέλετε απλώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας εάν το τηλέφωνο σας κλαπεί ή χαθεί. Διαφορετικά, αποφεύγεται το καλύτερα.


Αντιστοίχηση φωνής

 Η αντιστοίχηση φωνής σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το "OK Google" για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Είναι μια καλή επιλογή αν χρησιμοποιείτε πολύ το Google Assistant ή αν χρειάζεστε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας με ανοιχτή συνομιλία, π.χ. όταν οδηγείτε.


Αξιόπιστες συσκευές

 Με τη ρύθμιση Αξιόπιστων συσκευών, το τηλέφωνό σας θα ξεκλειδώσει κάθε φορά που βρίσκεται εντός εμβέλειας (περίπου 1 μέτρο) από μια συγκεκριμένη συσκευή Bluetooth. Θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά με ένα ρολόι Bluetooth αλλά είναι λιγότερο ασφαλές αν το χρησιμοποιείτε με κοινές συσκευές.


Συμπέρασμα

 Τελικά, πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο ασφαλείας που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Για πολλούς από εμάς, αυτό σημαίνει ότι η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων όταν υποστηρίζεται με ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης ή κωδικό PIN είναι η καλύτερη λύση. Η σάρωση προσώπου και ίριδας μπορεί να είναι το μέλλον, αλλά θέλει ακόμη αρκετές βελτιώσεις ειδικά σε φθηνότερα κινητά. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, θυμηθείτε ότι ακόμη και το ποιο μικρό PIN είναι καλύτερο από ένα τελείως ξεκλείδωτο τηλέφωνο. Εσείς πως κλειδώνετε το κινητό σας;

11 σχόλια:

  1. Αν μη τι άλλο έχουμε μπόλικες επιλογές να κλειδώνουμε τα κινητά μας πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευάγγελος

    δαχτυλικό πιστευω πως ειναι το καλυτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμο αρθρά.. όλοι πρεπρέ να νιωθουμε ασφάλεια με το κινητό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό χρήσιμο άρθρο ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. William Hill Sportsbook Promo Code & Review (2021)
    William Hill t fal titanium pan Sportsbook Sportsbook Promo Code | Promo Code | Promo Code | Promo Code | Promo titanium price Code | Promo Code | Promo Code microtouch titanium trim as seen on tv | Promo Code | Best Bet babyliss pro nano titanium straightener | No. Rating: 4.3 · ‎Review by John 메이피로출장마사지 Linneman

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.