Header Ads

Νέο add-on για τον Firefox σας προστατεύει απο την παρακολούθηση του Facebook


firefox privacy addon by greek experts

 Όπως σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα, το Facebook αντιμετώπισε πρόσφατα προβλήματα σχετικά με αυτό που έγινε γνωστό ως το σκάνδαλο Cambridge Analytica . Με λίγα λόγια, σήμαινε ότι εκατομμύρια δεδομένα χρηστών πουλήθηκαν σε τρίτους και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους.


Υπό το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων, υπήρξαν κλήσεις προς όλους να διαγράψουν το Facebook. Ωστόσο, η Mozilla, η εταιρεία που κατασκευάζει τον Firefox, έχει αναπτύξει μια εναλλακτική λύση που ονομάζεται Facebook Container.

 Όπως εξηγείται σε μια ανάρτηση στο Mozilla Blog , το Mozilla ελπίζει να περιορίσει το ποσό των δεδομένων που μοιραζόμαστε εθελοντικά με το Facebook. Αυτό μπορεί να γίνει με την απομόνωση του Facebook σε μια εικονική δεξαμενή - κοντέινερ, εμποδίζοντας το Facebook να σας εντοπίσει.




Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την επέκταση του Facebook Container . Όταν το κάνετε, θα αποσυνδεθείτε από το Facebook και τα cookies θα διαγραφούν. Από τότε, κάθε φορά που επισκέπτεστε το Facebook θα ανοίγει σε μια καρτέλα "κοντέινερ" απομονωμένη από τις άλλες καρτέλες σας.

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην διαγράψει κάποιος το Facebook του και με την επέκταση του Facebook Container, η Mozilla έδωσε στους χρήστες του Firefox μια καλή εναλλακτική λύση.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.